SAP samarbeider med Microsoft for å flytte kunder til skyen

SAP og Microsoft har innledet et omfattende samarbeid for å gjøre det lettere for selskaper å flytte kjernesystemene sine til skyen. Samarbeidet bygger videre på deres felles satsning, som ble annonsert under navnet Embracei mai i år. I første omgang vil samarbeidet inkludere SAP S/4HANA og SAP Cloud Platform på Microsoft Azure.

I tillegg til SAP og Microsoft inkluderer det nye skysamarbeidet også et globalt nettverk av systemintegratorer som tilbyr omfattende løsninger. De inneholder en enhetlig referansearkitektur, tydelige prosjektplaner og markedsprogrammer som letter overgangen til skyen for kundeselskapene betraktelig.

Samarbeide betyr også at Microsoft vil videreselge deler av SAP Cloud Platform sammen med Azure. Tilbudet er rettet mot kunder som vil bytte fra egne installasjoner av SAPs forretningssystem og kjernesystem SAP S4/HANA til en offentlig skyløsning.

SAP vil på sin side tilby Microsoft Azure til kunder som ønsker å flytte til skyen ved hjelp av bransjetilpassede løsninger, referansearkitektur og levering av skytjenester. Dette gjelder også eksisterende og fremtidige SAP-kunder som driver SAP HANA Enterprise Cloud på hyperscaler-infrastruktur. Samtidig understreker SAP at kundene fortsatt har full valgfrihet når det gjelder infrastruktur for skyen.

Les hele pressemeldingen på engelsk her.