Christian Klein fortsetter som administrerende direktør i SAP når Jennifer Morgan trer av

Christian Klein, som i dag er en av to administrerende direktører i SAP, vil overta hele ledelsen av teknologiselskapet SAP. Styret i SAP og Jennifer Morgan, den andre administrerende direktøren i SAP, har sammen blitt enige om at hun forlater selskapet 30. april 2020. Den nåværende situasjonen i verden krever at selskapet er besluttsomt og tar raske grep. Dette gjøres best med en veldig tydelig lederstruktur. Beslutningen om å gå fra et delt lederskap ble tatt tidligere enn planlagt for å sikre en sterk og tydelig ledelse i en krise som er annerledes enn noe annet tidligere.

– Jeg er takknemlig for måten Jennifer har ledet SAP og alt hun har gjort for selskapet, våre ansatte og våre kunder. Denne overgangen kommer i en tid hvor verden står ovenfor stor usikkerhet, men jeg har full tiltro til Christians visjon og kapasitet til å lede SAP fremover mot fortsatt lønnsom vekst, innovasjon og kundesuksess, sier styreleder i SAP SE, professor Hasso Plattner .

– Jeg vil takke Jennifer for mange års samarbeid. Under SAPs transformasjon har Jennifer alltid vært fokusert på kunder, partnere, aksjonærer og ansatte. Det er takket være henne at vi har opparbeidet en sterk posisjon innen løsninger for opplevelseshåndtering. Jeg vet at hun alltid vil være en forkjemper for SAP, sier Christian Klein, administrerende direktør i SAP SE og medlem i SAPs hovedstyre.

– Det har vært et stort privilegium å drive SAPs vekst og innovasjon på så mange områder og i det siste som en av to administrerende direktører. Med alle endringene som skjer i verden, er det klart at nå er det rette tidspunktet for selskapet å gå over til en modell med en administrerende direktør. Jeg vil takke Hasso Plattner for muligheten til å lede dette fantastiske selskapet og jeg ønsker Christian, styret og SAPs talentfulle ansatte stor suksess når de nå driver selskapet fremover, sier Jennifer Morgan.

Jennifer Morgan begynte i SAP i 2004 og ble innstilt som en av to administrerende direktører sammen med Christian Klein i oktober 2019. Tidligere jobbet hun som leder for SAP Cloud Business Group med ansvar for Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience og SAP Concur. Hun ble innstilt som medlem av SAPs hovedstyre i 2017.

Klikk her for å lese hele pressemeldingen på engelsk.