>
SAP Sailing Analytics

Norsk Seilsportsliga kunne omsider arrangeres med publikum igjen – tross pandemien

Norsk Seilsportsliga samt de øvrige nordiske seilsportsligaene, bruker SAP Sailing Analytics – en av verdens mest avanserte løsninger tilpasset seiling. Gjennom  35 konkurranser i Norge, Sverige, Finland og Danmark i løpet av 2021 sesongen kan man via SAP Sailing Analytics i sanntid  følge hvordan seilerne presterer i sine båter – samtidig som man får servert relevant statistikk.

SAP Sailing Analytics er en skybasert løsning som er spesielt utviklet for konkurranseseiling. Siden 2011 har den samlet data fra over 17000 konkurranser fordelt på 400 arrangement, samt gjennomført en milliard systeminteraksjoner i året. SAP Sailing Analytics hjelper Seilsportsligaen og Norges Seilforbund  med å digitalisere sin virksomhet ved  hjelp av en intelligent teknikk som passer til de spesielle behovene som eksisterer i seiling.

Løsningen bygger på IoT, kunstig intelligens, analyse og minnebasert databehandling. Seilere, trenere og klubber over hele Norden kan bruke SAP Sailing Analytics for å håndtere sine konkurranser – samtidig som publikum kan følge båtene og få liveoppdateringer når de følger konkurransen fra sidelinjen. Den viser liveresultater, analyser og rapporter etter seilasen, noe som gjør at enda flere kan ta del i seilopplevelsen.

Ny kunnskap fra Hempel World Cup Series til de nordiske seilsportsligaene

Under forrige utgave av Hempel World Cup Series og verdensmesterskapet i Aarhus 2018  ble SAP Sailing Analytics brukt av seilere og trenere for analysere prestasjonene og få et bedre beslutningsgrunnlag  for å kunne seile enda bedre under neste konkurranse.

Cirka 150 000 seilere og trenere i  120 klubber i de nordiske seilsportsligaene kan nå også analysere gjennomførte manøvrer, seilte distanser og de beste banene. Med analysemotorer for sanntidsdata og datautvinning kan de utføre analyser av ulike tidsperioder og perspektiv – og samtidig skape rapporter direkte etter løpet for umiddelbar analyse.

  • Bedre innsikt hjelper ikke bare seilerne å prestere bedre og unge talenter å bli morgendagens helter, det gjør også seilingen mer attraktiv. Seiling er ikke lengre en sport som du bare forstår om du aktivt deltar. SAP gjør seiling mer tilgjengelig for et bredere publikum når de fra sidelinjen kan følge alt som skjer i vannet, sier Mikael Forsberg, Head of Platform & Technologies for SAP Sverige og Norge.

En perfekt match under en pandemi

Det er vanskelig å følge en seilregatta fra land eller via media uten informasjon om hvem som leder. Data kan minske kompleksiteten innen seiling, spesielt under en pandemi når begrensninger og regler for alle sportsarrangement gjør det vanskelig å ha kontakt med fans og tilskuere. Derfor blir det enda viktigere å kunne vise mer detaljert informasjon om konkurransen underveis, og å gjøre kommentatoren enda mer oppdatert.

Under de nordiske seilsportsligaene viser SAP hvordan man bruker kompleks data, og hjelper til med å interagere med et publikum på over 800 000 personer ved å gjøre om data til verdifull informasjon, som gjør seiling mer forståelig.

IoT-data fra bøyer, båter og vindsensorer bygger en digital tvilling av en seilsportkonkurranse, som hjelper til å visualisere kompleksiteten i seiling for media og kommentatorer. Med en minnebasert databaseteknikk analyseres enorme mengder seildata lynraskt. En vindbasert resultattavle viser til enhver tid hvem som leder, og kan også  forutsi hvem som kommer til å vinne regattaen. Derfor bruker SAP maskinlæring for å i sanntid kunne lese vindretning og manøvrer.

Mere informasjon om SAP og seiling:

Experienced Sports Sponsorship

SAP Sailing Analytics

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive som en intelligent virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og bransjer å drive på sitt beste: 77% av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier gjør bedrifter om til intelligente virksomheter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet til å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten avbrudd. Vårt fullstendige tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for private og offentlige kunder i 25 bransjer å operere lønnsomt, tilpasse kontinuerlig og gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. For mer informasjon, www.sap.com/norway og www.sap.com.

Mer information finner du på www.sap.com/Norway & news.sap.com/norway