Alle kan nå bli apputviklere – med SAPs nye kodefrie AI-verktøy

SAP har presentert nye produkter og tjenester som gjør det mulig for både ikke-profesjonelle utviklere og profesjonelle utviklere å akselerere digital transformasjon.

Pandemien har ikke bare akselerert den digitale overgangen til skyen, men også fremhevet mangelen på dyktig arbeidskraft som en av de største utfordringene for selskaper rundt om i verden. I følge IDC vil mangelen på heltidsutviklere øke fra 1,4 millioner i 2021 til 4 millioner i 2025.

Blant nyhetene fra SAP er nye verktøy, integrasjoner og opplæringsprogrammer for å hjelpe kunder med å flytte til skyen og utvikle AI-baserte forretningsapplikasjoner. Det øker produktiviteten og lar ansatte utvikle sine tekniske ferdigheter. Lanseringen ble gjort på SAP TechEd, SAPs globale utviklerkonferanse, som fant sted online den 16. til 18. november 2021.

«For våre kunder og partnere over hele verden ligger fremtiden i skyen. Å få tilgang til de rette medarbeiderne med kunnskapen som trengs for å bidra, kan være en utfordring. Verktøyene og programmene som SAP nå presenterer vil være til stor hjelp for både ikke- profesjonelle utviklere og profesjonelle utviklere», sier Juergen Mueller, CTO og styremedlem i SAP.

DHL utvikler uten kode med SAP AppGyver

SAP viste også en ny mulighet til å utvikle applikasjoner helt uten kode på SAP Business Technology Platform (SAP BTP). Gjennom kodefri utvikling og automatisering med SAP AppGyver, forbedret utvikling med begrenset kode i SAP Business Application Studio og muligheten til å forhåndsvise SAP Process Automation, får kundene nye måter å dra nytte av sine teknisk interesserte ansatte – enten de jobber i IT-avdelingen eller ikke.

Logistikkselskapet DHL bruker SAP AppGyver til å digitalisere prosesser og effektivisere ansattes håndtering av alle kjøretøy.

«Med SAP AppGyver laget vi en mobilapp på iOS og Android for bedre å håndtere skaderapporter for våre lastebiler og tilhengere over hele Europa. Appen hjalp oss med å øke påliteligheten til rapportering og samtidig gjøre inspeksjonene mer komfortable for ansatte i felten», sier Ilari Aarikka, direktør Trailer Pool & Fleet i DHL.

SAP TechEd News Guide 2021

For mere informasjon om nyheter fra SAP TechEd, besøk: http://sap.com/teched-news-guide

Om SAP  

SAPs strategi er å bidra til at alle organisasjoner blir bærekraftige, intelligente virksomheter. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 25 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. 

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.