>

Merethe Olafsen-Hægland er finalist i “Women In Sales Awards Europe” 2021

For snart 16 år siden startet Merethe sin karriere som salgstrainee i IBM. Hun hadde nettopp fullført mastergraden, og selv om hun var fast bestemt på å jobbe med salg, hadde hun egentlig aldri vurdert teknologi som sin karrierevei. Da hun fikk muligheten til å gå inn i salgstrainee-programmet, hoppet hun på det og så seg aldri tilbake. Hun var den første kvinnelige selgeren på det norske programvaresalgskontoret, og det var på den tiden sjeldent å møte kvinner i forretningsmøter både internt i organisasjonen og hos kundene. Merethe er glad for å se et gradvis skifte de siste årene med flere kvinner i teknologibransjen, også i lederstillinger, men mener det fortsatt er en vei å gå.

«En av våre utfordringer i teknologibransjen er å tiltrekke og rekruttere kvinner til nye salgsstillinger, da vår bransje ofte oppleves som kompleks og mer egnet for personer med teknologiutdanning. Etter min mening handler det å lykkes i salg om hvem du er og din evne til å finne en god balanse mellom kompetanse, selvtillit og ydmykhet. Jeg vil også understreke viktigheten av å gi positive tilbakemeldinger og opprettholde integritet og pålitelighet, uavhengig av bransje. Du må være kapabel til å få kontakt med alle slags mennesker og erkjenne at hver person har sin egen historie», sier Merethe.

Merethe jobber i dag som Senior Client Partner Oil & Gas i SAP og er en av finalistene til den prestisjefylte WISA (Women in Sales Awards Europe) 2021 prisen i kategorien «Professional Services Sales». Women in Sales Awards har blitt etablert for å bringe en større bevissthet rundt behovet for kjønnsmangfold i salg og ledelse, samt bidra til å utvide pipelinen til salgstalenter. Å oppmuntre til mangfold på arbeidsplassen blir i økende grad sett på som en måte å gjøre bedrifter sterkere i det moderne forretningsmiljøet. Et nøkkelområde for mangfold er å oppmuntre kvinner til å gå inn og utmerke seg i tradisjonelt mannsdominerte felt. Salg er en slik arena. Prisene gir en mulighet til å feire prestasjonene til kvinner i salgsroller, og har i år over 400 nominasjoner fra over 80 selskaper i 28 land.

Merethe Olafsen-Hægland, Senior Client Partner Oil & Gas i SAP Norge

«Jeg er takknemlig og beæret for å være nominert og senere valgt som en av finalistene til en av prisene i WISA 2021. Jeg har stor tro på at det å vinne en pris som dette har stor positiv personlig innvirkning, men det fungerer også som en påminnelse om hvor viktig det er å styrke kvinner vi møter på veien og anerkjenne deres prestasjoner. Å være en del av denne WISA-reisen minnet meg også på hvor mye jeg setter pris på alle som har bidratt til å bringe meg nærmere mine mål. Jeg føler meg privilegert som har så sterk støtte fra min mann, mine barn og resten av familien. Jeg er også ekstremt ydmyk og takknemlig for å være en del av en organisasjon som SAP, som feirer viktigheten av mangfold og faglig vekst, og for ledere og kolleger for deres tillit og kontinuerlige støtte», sier Merethe.

«Mitt råd til andre kvinner er å følge deres lidenskap, stole på egne instinkter og finne den selvtilliten og kraften du trenger for å lage din egen suksesshistorie. Jeg vil på det sterkeste anbefale alle organisasjoner å benytte denne muligheten til å nominere sine kandidater til dette viktige programmet».