>

SAP Next-Gen Student Community – Intervju med Agnes Lusti

SAP Next-Gen Student Community er et globalt initiativ, og ble startet i Norge i 2018. Programmet følger skolesemesteret, og blir arrangert to ganger i året. I hver gjennomføring velger SAP ut om lag 40 studenter innen et bredt spekter av utdanningslinjer som IT, økonomi og administrasjon, HR og mer. Under programmet blir det arrangert flere seminarer med workshops og konkurranser, samt foredrag fra SAP, partnere og andre potensielle fremtidige arbeidsplasser. I tillegg til å bidra med unik og sterk faglig kompetanse fungerer SAP Next-Gen som en sosial møteplass for studenter på tvers av høyskoler og universitet, samtidig som man får møte flere aktører fra bransjen.

SAP har en genuin interesse for fremtidig talent, og har stort fokus på å sette SAP på kartet for nyutdannede som en mulig arbeidsplass. Dette jobber SAP aktivt med gjennom ulike initiativer, hvor Next-Gen Student Community er et av de mest vesentlige. Siden oppstarten i 2018 har 1-2 studenter per gjennomføring fått tilbud om internship i SAP via dette programmet. Disse har blant annet fått ansvaret for å drive Next-Gen videre, i tillegg til muligheten for å jobbe og lære innenfor ulike avdelinger i SAP.

En av disse er Agnes Lusti. Hun var først med på programmet i 2020, og fikk i 2021 praksisplass i SAP gjennom . Da dette emnet var fullført fikk hun tilbud om internship. Vi har stilt henne noen spørsmål om hennes tid i SAP.

Var SAP / bransjen slik som forventet?

  • Både òg. Før jeg hadde min første dag på jobb var jeg bekymret for om jeg hadde tatt meg vann over hodet med å begynne i en bransje jeg ikke hadde vært borti før, i en bedrift jeg aldri hadde hørt om. Heldigvis ble dette fort motbevist av hyggelige og imøtekommende kollegaer som er svært behjelpelige. Samtidig har jeg høy grad av tillitt i oppgaver jeg får ansvaret for. Dette er jeg svært glad for da jeg lærer masse, samtidig som jeg kan bygge på mine lederegenskaper.

Hvorfor søkte du SAP Next-Gen?

  • Jeg husker at jeg leste annonsen med informasjon om programmet. Ingressen for arrangementet hørtes spennende ut, og handlet om temaer jeg sjeldent hadde vært borti tidligere. Jeg blir trigget av ny kunnskap og av å utforske områder jeg ikke har så god kjennskap til.

Hva tror du er årsaken til at du fikk jobb i SAP?

  • Jeg er veldig nysgjerrig av meg og liker å stille spørsmål. Jeg er ikke redd for å stille de «dumme» spørsmålene og stiller heller ett spørsmål for mye enn ett for lite. Jeg tror de i like stor grad ble interessert i å høre mer om meg som jeg ble i å høre mer om dem.

Hvorfor ville du jobbe i SAP?

  • I løpet av mastergraden min i entreprenørskap og Innovasjon ved NMBU har jeg et obligatorisk internship-emne der vi selv må finne en bedrift å jobbe i. Denne graden fokuserer i stor grad på å komme seg ut av klasserommet og å oppnå en bredere forståelse enn kun det som står i pensum.

I løpet av SAP Next-Gen ble jeg interessert i de spennende temaene jeg fikk innblikk i og ville lære mer. Jeg tok derfor kontakt med SAP for å høre om muligheten til å søke om praksisplass hos dem som en del av mine studier.

Hvordan er det å jobbe i SAP?

  • Allerede i løpet av de første ukene i SAP ble jeg utfordret på nye områder og med oppgaver av et svært variert spekter som jeg ikke har vært borti før. Jeg er svært glad for dette, og for all kunnskapen jeg får muligheten til å tilegne meg. Dette er viktig å ha med meg på veien mot målet om å bli en leder.

Om SAP  

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive en intelligent, bærekraftig virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 25 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. 

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com.