>

SAP bringer Business AI inn i hele skyporteføljen og samarbeider med ledende AI-selskaper

På den årlige Sapphire-konferansen i Orlando, Florida, presenterte SAP nye generative AI-innovasjoner og samarbeid som kan ta forretningsdriften til et helt nytt nivå. SAP skaper nå en ny bølge av innsikt og oppfinnsomhet i det globale næringslivet ved å inkorporere Business AI SAP på tvers av hele skyporteføljen sin som driver verdens mest forretningskritiske prosesser.

– AI-innovasjonene som vi presenterer på Sapphire 2024 vil endre måten selskaper driver virksomheten sin på. Dagens AI-nyheter og partnerskap er basert på vårt ønske om å levere revolusjonerende teknologi som fører til reelle resultater. Det hjelper kundene å bli fleksible og innovative for å lykkes i en tid hvor alt endres veldig raskt, sier SAP-sjef Christian Klein.

AI som gir «business»

SAPs integrering av Business AI i bedriftsløsningene gir brukere tilgang til rik innsikt og hjelper dem med kreativ tenkning og problemløsning – det som mennesker er best på. Et eksempel er AI-genererte rapporter i SAP SuccessFactors som hjelper HR-ledere ved å komme med kompensasjonsanbefalinger. De kan også bruke prognosefunksjoner i SAP Sales Cloud for å forutsi hvilke kombinasjoner av selgere og produkter som mest sannsynlig vil øke salget.

Samtidig legges store språkmodeller fra Amazon Web Services, Meta og Mistral AI til den generative AI-huben i SAP Business Technology Platform. De nye egenskapene i SAPs kjerne-AI-infrastruktur gjør det enklere å bygge generative AI-applikasjoner for SAP-applikasjoner.

SAPs generative AI-assistent Joule kan raskt sortere og kontekstualisere data fra flere systemer for å lette automatisering og forbedre beslutningstaking. Nå blir Joule en del av hele SAPs løsningsportefølje. Assistenten ble lansert i SAP SuccessFactors høsten 2023 og er i dag en del av SAP S/4HANA Cloud og andre løsninger, inkludert SAP Build og SAP Integration Suite. Ved utgangen av året vil Joule også være inkludert i SAP Ariba og SAP Analytics Cloud.

På Sapphire presenterte også SAP planen om å utvide bruken av Joule ytterligere ved å integrere den med Copilot for Microsoft 365. Integrasjonen er dyp og toveis, slik at brukerne kan få en enhetlig opplevelse som er innebygd rett inn i arbeidsflyten – og at de enkelt kan få tilgang til informasjon fra interaksjoner med forretningsapplikasjoner i SAP og Microsoft 365.

Det er nå en økende bevissthet rundt betydningen av forretningskritisk anvendelse av kunstig intelligens, som bygges inn i løsningene, slik det er med Business AI for bedrifter. Samtidig forsterker SAP fokuset på prinsippene for relevant, pålitelig og ansvarlig AI som selskapet er en pioner for. På Sapphire vil derfor SAP vedta de 10 veiledende prinsippene i UNESCOs anbefaling om etikk for kunstig intelligens. De er utviklet for at AI-teknologi skal utvikles og brukes på en måte som respekterer menneskerettighetene, fremmer rettferdighet og bidrar til bærekraftig utvikling.

Partnerskap som skalerer innovasjon

SAP samarbeider med ledende teknologiselskaper for å flytte grensene for hva generativ AI kan gjøre på bedriftsnivå. I tillegg til utvidede samarbeid med AWS og Microsoft, gjør partnerskap med Google Cloud, Meta, Mistral AI og NVIDIA det mulig for SAP å utnytte kraften i AI-klar teknologi for å lansere nye innovasjoner raskere og levere bedre og mer handlingsrettede resultater.

Google Cloud

SAP og Google Cloud utvider samarbeidet ved å bruke Business AI for å hjelpe bedrifter med å bedre forutsi og redusere risikoen for sine forsyningskjeder, slik at de kan minimere forstyrrelser og opprettholde optimale lagernivåer. Selskapene vil integrere Joule og SAP Integrated Business Planning for Supply Chain-løsninger med Google Clouds AI-assistent Gemini og Google Cloud Cortex Frameworks datafundament.

Meta

SAP vil bruke Meta Llama 3 til å lage skript som lager svært tilpassede analytiske applikasjoner i SAP Analytics Cloud. Metas neste generasjons AI-modell utmerker seg ved språklige nyanser og kontekstuell forståelse, noe som gjør den perfekt for å oversette bedrifters forretningsmål til konkrete resultater.

Mistral AI

SAP vil også legge til nye store språkmodeller fra Mistral AI, et globalt selskap med hovedkontor i Paris som spesialiserer seg på generativ AI. Språkmodellene vil være et tillegg til den generative AI-huben i SAP AI Core.

NVIDIA

SAP og NVIDIA Corporation innleder et tverrproduktsamarbeid for å integrere banebrytende teknologi i bedriftsapplikasjoner:

  • Mens SAP trener Joule til å fungere som AI-assistent for RISE med SAP-implementeringer, kjører NVIDIAs avanserte AI-modeller gjennom SAPs konsulentressurser for å gi relevante og nøyaktige svar på implementeringsrelaterte spørsmål.
  • Når SAP bygger inn Joule i ABAP-skyen for å generere ABAP-kode for SAP-utviklere, vil NVIDIAs akselererte infrastruktur kjøre, skalere og administrere SAPs generative AI-modell for generering av ABAP-kode.
  • Ettersom SAP inkorporerer generativ AI i SAP Intelligent Product Recommendation, gjør NVIDIA Omniverse Cloud APIer det mulig å simulere komplekse produksjonsprodukter og konfigurasjoner som industrielle digitale tvillinger.

Skyløsninger gir fleksibilitet og bærekraft

Å lykkes med virksomheten sin i AI-æraen innebærer å være i skyen. SAP gjør flyttingen enklere enn noen gang med nye initiativer som gir raskere avkastning på investeringen for kunder som flytter til RISE med SAP. Kundene får også hjelp til å finne partnere med ekspertisen som trengs for komplekse SAP S/4HANA Cloud-transformasjoner.

Blant nyhetene på Sapphire var også funksjoner som hjelper bedrifter over hele verden å måle, administrere og utføre bærekraftsstrategiene sine. Sustainability Control Tower og Sustainability Footprint Management sporer nå karbonfotavtrykk i stor skala og hjelper selskaper med å oppfylle regulatoriske og juridiske krav.

Les mer om nyhetene fra SAPPHIRE her.

Om SAP
Som en global leder innen bedriftsapplikasjoner og forretningsdrevet AI, er SAP (NYSE:SAP) en kobling mellom virksomhet og teknologi. I over 50 år har organisasjoner stolt på SAP for å lykkes ved å forene forretningskritiske operasjoner som finans, innkjøp, HR, forsyningskjeder og kundeopplevelse. Mer informasjon er tilgjengelig på www.sap.com/sweden og news.sap.com/sweden.

Pressekontakt

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com