>

SAP skyter fart på transformasjonen med SAP LeanIX, SAP Signavio, WalkMe, Joule og RISE

Under SAP Sapphire i Barcelona ble det presentert en rekke nye muligheter for selskaper som vil transformere virksomheten. Alle RISE with SAP-kunder kan nå dra nytte av en kombinasjon av løsninger for å akselerere ny teknologiadopsjon, optimalisere forsyningskjedene og bli mer bærekraftige. Initiativet inkluderer SAP LeanIX som kan kobles til SAPs generative AI-assistent Joule, SAP Signavio, for bedre forretningsprosesser og AI-plattformen fra WalkMe, et selskap SAP tenker å kjøpe.

Selskaper må endre seg for å jobbe mer digitalt og bærekraftig. Men de blir ofte hindret av manglende oversikt over egne prosesser og applikasjoner – eller at de har begrenset kapasitet, kompetanse, budsjett og manglende koordinering mellom IT og forretningsdrift. Dette kan føre til forsinkelser, økte kostnader og i ytterste fall mislykkede transformasjonsprosjekter.

SAP LeanIX hjelper virksomheter med å administrere applikasjonene sine og spiller derfor en avgjørende rolle i transformasjonen. Med SAP Signavio-løsninger får de støtte til å optimalisere og justere prosessene sine. Sammen gir det bedre åpenhet og innsikt på tvers av prosesser, applikasjoner, mennesker og data – alt som trengs for å gå fra strategi til handling.

WalkMe – automatiserte funksjoner for bedre arbeidsflyt i apper

Nylig kunngjorde SAP også intensjonen om å kjøpe WalkMe, et selskap som jobber med digitale adopsjonsplattformer (DAP). WalkMe hjelper virksomheter med å håndtere den løpende teknologiendringen og bistår brukere med automatiserte funksjoner til å utføre arbeidsoppgaver og forbedre arbeidsprosessene i et stort antall ulike applikasjoner.

– Applikasjoner, prosesser, data og mennesker er de fire viktigste komponentene i en vellykket forretningstransformasjon. Med WalkMe dobler vi støtten til våre sluttbrukere ved å hjelpe dem til raskt å ta i bruk nye løsninger og funksjoner for å få maksimal verdi ut av IT-investeringene sine, sier Christian Klein, CEO i SAP og medlem av selskapets styre.

Snart kommer WalkMe med assistenten WalkMeX. Den bruker WalkMe sin kontekstuelle bevissthet og kunstig intelligens til å foreslå neste trinn i en arbeidsprosess, i ethvert miljø. WalkMeX kan alltid være aktiv og fungerer som et øvre lag for alle applikasjoner, noe som også omfatter assistenter fra andre leverandører. Ved å integrere WalkMes sterke tilpasningsevne med SAPs digitale assistent Joule, får alle SAP-kunder enda bedre AI-assistenter, noe som kan øke produktiviteten. I tillegg fungerer integreringen av e-læringsfunksjoner i SAP Enable Now-løsningen med WalkMe som et grunnlag for SAPs brukervennlige transformasjonsstrategi.

Grunnlaget for å lykkes med kunstig intelligens

Nylig utvidet SAP-selskapet LeanIX forretningsløsningene sine med støtte for implementering og administrasjon av kunstig intelligens i stor skala. SAP LeanIX bygger på den datadrevne og automatiserte tilnærmingen som hjelper virksomheter med å identifisere utdaterte applikasjoner, ta informerte beslutninger og drive moderniseringen av IT-applikasjonslandskapet deres. Nå kan virksomheter lettere introdusere AI i alle sine applikasjoner. Det hjelper dem med å sette klare standarder for vurdering av AI-risiko og skape en felles forståelse av hvor kunstig intelligens kan gjøre mest nytte i organisasjonen.

– Vår strategi er at virksomheter skal kunne tilpasse seg etter hvert som forretningsmiljøet endrer seg. Dette gjør vi ved å gi dem en integrert og helhetlig oversikt over deres IT-applikasjoner og forretningsprosesser. Vi akselererer kundenes modernisering, reduserer transformasjonsrisikoen og sikrer at de har evnen til å tilpasse seg anvendelsen av kunstig intelligens og nye skybaserte teknologier, sier André Christ, medgründer og administrerende direktør i SAP LeanIX.

Et viktig steg i selskapenes digitale transformasjon er integreringen av SAP LeanIX innen RISE with SAP. Tjenestepakken hjelper kundene med å gå over til SAP S/4HANA i skyen og er basert på SAPs Clean Core-strategi. Målet med strategien er å hjelpe virksomheter med å flytte sine on-premise-systemer, transformere forretningsprosessene, opprettholde et høyt innovasjonsnivå og samtidig ha en fleksibel skystrategi.

– Kombinasjonen av RISE with SAP, SAP Signavio og SAP LeanIX er grunnlaget for suksess med SAP S/4HANA. Det lar virksomheter transformere sin forretningsstrategi til konkret handling med presisjon og klarhet. AI-assistenten SAP Joule bidrar til transformasjonen med intelligent og kontekstbevisst innsikt som fører til enda raskere beslutningstaking og forbedret operasjonell effektivitet, sier Rouven Morato, General Manager SAP Signavio og SAP LeanIX.

Om SAP LeanIX

SAP LeanIX er markedsleder innen Enterprise Architecture Management (EAM) og driver moderniseringen av IT-landskapet og kontinuerlig forretningstransformasjon. Programvare som en tjeneste (SaaS) lar virksomheter skape åpenhet slik at de kan visualisere, evaluere og administrere overgangen til en ny IT-arkitektur. Ved å tilby en datadrevet og automatisert måte å jobbe på som er forbedret med AI, hjelper LeanIX selskaper med å ta informerte beslutninger og samarbeide mer effektivt. LeanIX betjener over 1000 selskaper globalt i ulike bransjer, inkludert mer enn 10 prosent av Fortune 500 og halvparten av tyske DAX 40-selskaper. Selskapet har hovedkontor i Bonn, Tyskland, og global tilstedeværelse med kontorer i Boston (USA), London (Storbritannia), Paris (Frankrike), Amsterdam (Nederland) og Ljubljana (Slovenia). I november 2023 ble LeanIX en del av SAP. For mer informasjon, besøk www.leanix.net.

Om WalkMe

WalkMe (NASDAQ: WKME), med hovedkontor i Tel Aviv (Israel), er en pioner innen DAP-innovasjoner og -løsninger, som på en effektiv måte gjør det mulig for virksomheter å navigere bedre når det kommer til implikasjonene av løpende teknologiendringer. Med WalkMe kan virksomheter bli mer produktive og redusere risikoen ved å sikre konsekvent, ansvarlig og effektiv bruk av programvare og arbeidsflyter. Den AI-drevne plattformen fungerer som et øvre lag på toppen av virksomheters eksisterende IT-løsninger. Den identifiserer hvor folk opplever barrierer og leverer personlig veiledning og automatisering av arbeidsoppgaver og -prosesser. Kunder som IBM, Nestle, ThermoFisher Scientific og det amerikanske forsvarsdepartementet stoler på WalkMe når det kommer til å skape de personorienterte opplevelser som kreves for å øke effektiviteten i de konkrete arbeidsprosessene og optimalisere IT-avkastningen.

Les mer om nyhetene fra SAPPHIRE her.

Om SAP

Som en global leder innen forretningsapplikasjoner og forretningsdrevet AI, er SAP (NYSE: SAP) en kobling mellom virksomhet og teknologi. I over 50 år har organisasjoner stolt på SAP for å lykkes ved å forene forretningskritiske operasjoner som økonomi, innkjøp, HR, forsyningskjeder og kundeopplevelser. Mer informasjon finner du på www.sap.com/norway og news.sap.com/norway.

Pressekontakt
Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com