Eplehuset velger Pearl Consulting og SAP

Eplehuset har valgt en SAP-løsning levert av Pearl Consulting. Kontrakten har en verdi på om lag 10 millioner og prosjektet har kick-off mandag.

Lysaker

  • Eplehuset har opplevd en meget sterk vekst siden vi ble etablert i 2002 og er blitt en skandinavisk virksomhet med butikkdrift, bedriftssalg, serviceverksted og nettbutikk både i Norge og Danmark. Vi kunne ikke vente lengre med å gjennomføre en utskifting av vårt virksomhetsstyringssystem og butikkdatasystem. Den malbaserte løsningen fra SAP, fullintegrert med butikkløsningen fra Lindbak, virker svært fleksibel og tilpasset vårt behov. Som Apple-forhandler var det avgjørende for oss at løsningen kan kjøres på Mac og at vi kan bruke iPads i salgssituasjonen i butikkene, forteller finansdirektør i Eplehuset, Bjørnar Reitan. – Vi leverer selv mobile løsninger, og nå får vi mobile løsninger fullintegrert i vår egen butikkdrift.
    Kick-off for prosjektet er mandag 14. mai. For Eplehusets kunder betyr det at de innen utgangen av 2012 vil bli ekspedert ved hjelp av mobile enheter i butikken. Dette er både tidsbesparende og vil gi en bedret kundeopplevelse. Pearl Consulting står for leveransen av både den mobile løsningen og virksomhetsløsningen fra SAP.
  • Vi har i det siste fått flere nye kunder innen retail-segmentet. Lignende løsninger er allerede implementert med stor suksess hos Norengros, Notabene og Nor-Gros. Vi er stolte over at også vekstbedriften Eplehuset velger vår løsning, sier Ingemar Goksøyr, administrerende direktør i Pearl Consulting.
  • Mobil funksjonalitet blir stadig viktigere for bedrifter innen handel. I løsningen til Eplehuset integrerer vi mot nettbutikken og håndterer både B2B og konsument i samme løsning.
    Løsningen omfatter et komplett virksomhetsstyringssystem som ca. 300 ansatte skal få opplæring i den nærmeste tiden. Totalt har Eplehuset nærmere 70 “point of sales” som inngår i det nye systemet.
  • Hovedpoenget med endringen er effektivisering, økt sikkerhet og stabilitet og å få en løsning som rigger oss for fortsatt vekst. Vi har vokst fra en omsetning på 4 millioner i 2002 til nesten en milliard i 2011. Vi har ambisjon om betydelig vekst også de nærmeste årene, både gjennom Eplehuset og andre selskaper i konsernet, og systemet vi har valgt er fleksibelt og gir muligheter for dette. Vi skal være i front med SAP, avslutter Reitan.

Om Eplehuset:

Eplehuset er Norges største Apple-forhandler med 13 butikker over hele Norge, samt 6 i Danmark. Med 4 forretningsområder, konsument, nettbutikk, servicetjenester og bedriftssalg er vi totalleverandør av alt som har med Apple å gjøre. Spennende og innovative produkter, tilgjengelighet, kunnskap og atmosfære er våre kjerneverdier og grunnlaget for vår virksomhet. Eplehuset er et helnorsk selskap med hovedkontor i Trondheim. Kjedens omsetning i 2011 var 927 millioner NOK. Se www.eplehuset.no for mer informasjon.
Eplehuset er eid av Hovedhuset og inngår i samme konsern som selskapene Distribusjonshuset og Wyfee. Wyfee er en ny butikkjede som lanseres i løpet av mai 2012.

Om Pearl Consulting AS:

Pearl Consulting AS er et konsulentfirma som leverer komplette SAP-løsninger til bedrifter og offentlige organisasjoner. Vi leverer også spesialistkompetanse til virksomheter som oppgraderer og utvider bruken av eksisterende SAP-løsninger. Selskapet gir også råd til bedrifter om gjennomføring av IT-prosjekter og ledelsesmessige utfordringer knyttet til bruk av IT. Selskapet ble etablert i 2006, og ble kåret til Årets SAP Partner i 2007, 2008, 2010 og 2011. I 2010 ble Pearl kårets til Årets Nordiske SAP Partner. Pearl planlegger videre vekst og skal tilby de beste og mest erfarne konsulentene i markedet. Se www.pearlconsulting.no for mer informasjon.

Bilde fra signering av kontrakt:

Fra venstre: Bjørn Tore Brevik, direktør forretningsutvikling, Eplehuset, Eilif Solem, administrerende direktør, Eplehuset, Bjørnar Reitan, finansdirektør, Eplehuset, Ingemar Goksøyr, administrerende direktør, Pearl Consulting, Erik Tomren, administrerende direktør, Lindbak Retail Systems AS, Henning Nybo, direktør Salg & FU, Lindbak Retail Systems AS, Frank-Steinar Reierskog, IT-sjef, Eplehuset.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Bjørnar Reitan, finansdirektør, Eplehuset, tlf: 926 48 666, E-post: bjornar.reitan@eplehuset.no
Ingemar Goksøyr, adm. direktør, Pearl Consulting, tlf: 90 60 10 00, E-post: ingemar.goksoyr@pearlconsulting.no