Coca-Cola Enterprises şi SAP dezvoltă soluţii destinate proceselor de distribuţie

Cel mai mare distribuitor de băuturi nealcoolice din lume colaborează cu SAP pentru a perfecţiona soluţiile mobile pentru afaceri, care să optimizeze nivelul de performanţă din industria băuturilor nealcoolice

New YorkSAP AG (Bursa din New York: SAP) şi Coca-Cola Enterprises (Bursa din New York: CCE) au anunţat o iniţiativă strategică menită să dezvolte o nouă generaţie de soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de distribuţie şi vânzări pentru industria băuturilor nealcoolice şi a altor produse de larg consum. Noile dezvoltări vor include soluţii mobile care să susţină şi să crească nivelul de performanţă al acestui domeniu de afaceri. Software-ul va utiliza soluţiile integrate mySAP™ Business Suite pentru a eficientiza interacţiunea dintre vânzări şi procesele logistice, reducând totodată costurile şi îmbunătăţind calitatea serviciilor oferite clienţilor. Această iniţiativă combină experienţa pe piaţa băuturilor răcoritoare a celei mai mari companii din acest domeniu, Coca-Cola Enterprises cu capacităţile de dezvoltare software ale SAP pentru a produce o nouă generaţie de soluţii software, care să susţină procesul de distribuţie, de la preluarea comenzilor şi până la plăţi.

Iniţiativa va beneficia de procedurile de cea mai înaltă calitate ale Coca-Cola Enterprises, perfecţionate în decenii de administrare a proceselor de distribuţie, şi, în acelaşi timp, va dezvolta în continuare funcţionalităţile sistemului mySAP Business Suite. SAP va lansa pe piaţă aceste noi funcţionalităţi, consolidând astfel sprijinul acordat companiilor globale cu diferite linii de produse – în procesele de execuţie a comenzilor şi promovare a produselor, precum şi pentru a-şi creşte cota de piaţă, sporind nivelul de satisfacere a clienţilor şi reducând costurile logistice. Această iniţiativă de dezvoltare are ca obiectiv crearea celor mai complete şi mai avansate modele de distribuţie din industria băuturilor răcoritoare şi a altor produse de larg consum.

“Într-un mediu în care creşterea numărului de clienţi şi a gradului de satisfacţie a acestora reprezintă elemente-cheie pentru supravieţuirea şi dezvoltarea oricărei companii, companiile din industria produselor de larg consum trebuie să se adapteze cererii pieţei, conform aşteptărilor clienţilor şi într-un mod cât mai eficient cu putinţă,” a declarat Léo Apotheker, membru executiv al consiliului de administraţie, SAP AG. “Ocupând o poziţie de lider în industria de gen, Coca-Cola Enterprises reprezintă un partener cu o experienţă de afaceri considerabilă, care permite SAP să dezvolte noi soluţii mobile, specifice industriei băuturilor răcoritoare, dar şi altor companii care utilizează procese de distribuţie directă, ca de pildă cele din industria alimentară.”

SAP şi Coca-Cola Enterprises îşi vor concentra eforturile asupra unei integrări cât mai performante a activităţilor mobile şi a celor de gestionare, utilizând platforma tehnologică de integrare şi aplicaţii SAP NetWeaver™. Noile funcţionalităţi vor permite Coca-Cola Enterprises să crească în mod semnificativ sprijinul acordat partenerilor săi şi, în final, sprijinul acordat direct clienţilor săi, care interacţionează cu consumatorii.

“Această iniţiativă ne va ajuta să utilizăm mai bine informaţiile culese pe baza operaţiunilor zilnice, pentru a creşte nivelul de calitate al serviciilor oferite clienţilor şi eficienţa execuţiei comenzilor, permiţând astfel dezvoltarea continuă a afacerilor noastre” a declarat Pat Mannelly, senior VP, chief financial officer, Coca-Cola Enterprises. “SAP ne oferă peste 30 de ani de experienţă în industrie, suport extins la nivel global, forţa financiară şi un profit considerabil, constatat deja în urma utilizării soluţiilor mySAP Business Suite.”

Relaţia pe termen lung dintre Coca-Cola Enterprises şi SAP cuprinde implementarea soluţiilor mySAP Business Suite, inclusiv mySAP™ Customer Relationship Management (mySAP CRM), mySAP™ Supply Chain Management (mySAP SCM), soluţii SAP pentru afaceri mobile şi mySAP™ ERP. Coca-Cola Enterprises a decis să înceapă colaborarea cu SAP în urma unui proces extensiv de evaluare.