SAP şi Accenture propun băncilor soluţii eficiente de gestionare a riscurilor

Cele două companii organizează un seminar pe această temă, în contextul adoptării reglementărilor Basel II şi IAS (Standardele Internaţionale de Contabilitate)

BucurestiÎn cadrul iniţiativei sale la nivel european de a sprijini băncile în efortul lor de a se alinia reglementărilor Basel II şi IAS, compania SAP şi partenerul său Accenture organizează pe data de 5 februarie un seminar dedicat Managementului riscului în activitatea bancară. La seminar vor participa reprezentanţi ai Băncii Naţionale şi companiilor bancare româneşti precum şi consultanţi ai celor două companii organizatoare.

Reglementările IAS şi ale Noului Acord de la Basel (Basel II) – care vor fi preluate într-o directivă europeană prevăzută a intra în vigoare la 31 decembrie 2006 – vor avea un impact major şi asupra pieţei bancare româneşti, impunând între altele un control mai bun al riscurilor.

SAP şi Accenture oferă băncilor soluţii care le permit să se alinieze rapid noilor reglementări bancare şi să gestioneze eficient riscurile, veniturile şi costurile.

SAP acordă un suport important băncilor europene în adoptarea noilor reglementări, ca unic furnizor de solutii pentru Risk Management, Basel II si IAS în cadrul unui proiect combinat (opţional), pe o platformă unică.

SAP lucrează cu peste 350 de bănci în mai mult de 56 de ţări, oferind asistenţă pentru managementul profitabilităţii, managementul riscului, managementul relaţiei cu clienţii şi sisteme complet integrate pentru gestiunea creditelor pentru clienţi.