Parteneriat strategic Siemens Business Services & SAP

PARTENERIAT STRATEGIC SIEMENS BUSINESS SERVICES – SAP ÎN ROMÂNIA PENTRU SECTORUL PUBLIC

BucurestiSiemens Business Services şi SAP au decis extinderea parteneriatului lor pe piaţa românească prin stabilirea unei cooperări strategice la nivelul sectorului public. În cadrul acestei iniţiative, cele două companii au organizat azi la Bucureşti un seminar de prezentare a soluţiilor şi serviciilor prin care cele două companii se adresează sectorului public. Au fost prezentate de asemenea câteva implementări de referinţă la nivel european.

„Această nouă direcţie de colaborare între SAP şi Siemens Business Services presupune dezvoltarea unor proiecte şi acţiuni comune, precum şi un efort investiţional de ambele părţi destinat dezvoltării unor competenţe locale în acest domeniu şi promovării acestora”, a declarat Valentin Tomşa, directorul SAP România.

„La nivel mondial, cooperarea dintre Siemens Business Services şi SAP în sectorul public se concretizează în peste 100 de proiecte, între care se numără Ministerul de Finanţe din Austria, Ministerele Apărării din Finlanda şi Germania, sau Ministerul de Finanţe din Bulgaria, respectiv compania de transport public din Bratislava, dacă e să ne referim la implementări din Europa Centrală şi de Est. Toate aceste proiecte dovedesc o colaborare de succes care sperăm că se va concretiza în proiecte similare şi în România”, a declarat Markus Kaiser, Country Manager Siemens Business Services Romania.

Stabilirea acestei direcţii strategice de cooperare este o consecinţă firească a evoluţiilor survenite pe piaţa românească, unde reforma administraţiei publice este o acţiune prioritară, în contextul aderării la Uniunea Europeană.

Prin intermediul soluţiei SAP for Public Sector şi a experienţei de peste 25 de ani în implementarea soluţiilor SAP de care beneficiază Siemens Business Services, instituţiile din administraţia publică pot găsi răspunsurile necesare pentru creşterea eficienţei şi a transparenţei, scăderea costurilor, îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor şi a serviciilor către comunitate.

SAP for Public Sector este o soluţie dedicată instituţiilor centrale sau locale din sectorul serviciilor publice şi include funcţionalităţi şi procese specifice acestui sector. Soluţia îmbină rezultatele mai multor ani de expertiză în sectorul public cu tehnologia şi funcţionalităţile de ultimă oră şi informaţii şi servicii personalizate, toate în cadrul unei soluţii deschise, bazate pe Internet.

Având mai mult de 1500 de implementări de soluţii la nivelul instituţiilor din administraţia publică din peste 53 de ţări, compania SAP este în prezent cel mai mare furnizor mondial de soluţii informatice pentru sectorul public. În Europa, Siemens Business Services deţine această poziţie de lider pe piaţa soluţiilor de eGovernment şi are de asemenea o poziţie puternică în Europa centrală şi de est în ceea ce priveşte serviciile de consultanţă SAP (Gartner – martie 2004).