Primaria din Timisoara alege solutia SAP pentru management bugetar si financiar integrat

PROIECTUL ESTE IMPLEMENTAT DE PARTENERUL SAP, COMPANIA TIMIŞOREANĂ QCT CONNECT

Bucuresti, TimisoaraPrimăria din Timişoara a decis implementarea unui sistem pilot de management financiar şi bugetar integrat, bazat pe soluţia mySAP Business Suite. Sistemul va fi implementat de compania timişoreană QCT Connect, unul dintre partenerii SAP AG în România şi cuprinde mai multe funcţiuni: planificare bugetară (formare bugetară şi măsurarea performanţelor pe bază de indicatori), execuţie bugetară (inclusiv gestiunea proiectelor), contabilitate, managementul achiziţiilor şi relaţiei cu furnizorii, managementul resurselor, inclusiv gestiunea mijloacelor fixe şi bunurilor imobile. Proiectul pilot se desfăşoară pe o perioadă de două luni, începând cu luna Aprilie 2004, timp în care soluţia va fi adaptată din punct de vedere legislativ şi funcţional la cerinţele specifice administraţiei publice locale din România.

„Implementarea acestui sistem se încadrează în efortul nostru de modernizare şi eficientizare a activităţii din Primărie, precum şi aliniere la practicile existente la nivel european. Decizia noastră s-a bazat foarte mult pe faptul că soluţiile SAP sunt utilizate în numeroase instituţii ale adminsitraţiei publice locale şi centrale din ţările Uniunii Europene şi avem încredere în experienţa şi best practice-urile astfel dobândite”, a declarat Adrian Orza, viceprimar în cadrul Primăriei din Timişoara.

„Suntem convinşi că prin intermediul soluţiilor oferite de SAP instituţiile din administraţia publică pot găsi răspunsurile necesare pentru creşterea eficienţei şi a transparenţei, scăderea costurilor, îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor şi a serviciilor către comunitate. Ne bucură alegerea Primăriei din Timişoara şi apreciem această decizie ca pe un semnal pozitiv în direcţia alinierii administraţiei locale şi centrale din România la normele şi practicile europene unde soluţiile SAP sunt un standard de facto”, a declarat Valentin Tomşa, directorul SAP România.

Proiectul pilot de la Primăria din Timişoara va sta la baza primului sistem informatic metropolitan integrat bazat pe tehnologie SAP, care va acoperi nu doar Primăria din Timişoara ci şi toate unităţile asociate, incluzând utilităţile şi serviciile publice. „Ne-am propus un proiect extrem de ambiţios, care poate deveni un standard la nivelul ţării, putând fi replicat cu uşurinţă la orice unitate de administraţie publică locală din ţară de dimensiune medie sau mare”, a declarat Barbu Brehui, director QCT Connect.

Având mai mult de 1500 de implementări de soluţii la nivelul instituţiilor din administraţia publică din peste 53 de ţări, compania SAP este în prezent cel mai mare furnizor mondial de soluţii informatice pentru sectorul public.