SAP – IBM Business Consulting Services dezvolta o strategie comuna de abordare a sectorului bancar din România

BucurestiSAP si IBM au dezvoltat o strategie comuna de abordare a sectorului bancar din Romania, avand ca scop final oferirea unui set complet de solutii de gestionare informatizata a proceselor bancare si servicii aferente implementarii. „Prin intermediul acestor solutii, bancile pot atinge noi niveluri de performanta, raspunzand totodata unor cerinte din ce in ce mai complexe legate de satisfacerea clientilor”, spune Marcelina Joavina, Business Consulting Services Manager, IBM Romania

In contextul acestui parteneriat, companiile SAP şi IBM au organizat astazi un seminar destinat prezentării solutiilor cu care cele doua companii se adreseaza acestui segment de piata. Printre solutiile prezentate se numara si SAP for Banking, solutia SAP specifica domeniului bancar.

SAP for Banking oferă instrumente de înaltă performanţă pentru administrarea operaţiunilor bancare, inclusiv pentru integrarea managementului de risc cu modulele financiare şi de control al costurilor, precum si sisteme integrate de administrare a conturilor clienţilor care permit acces la sistemele front-office şi back-office (prin intermediul mySAP™ Customer Relationship Management). Utilizând funcţionalităţile mySAP™ Business Intelligence (mySAP BI), se pot extrage şi analiza cu mare uşurinţă rezultatele profitabilităţii. În plus, mySAP™ Enterprise Portal asigură utilizatorilor din interiorul companiilor, cât şi în afara acestora, informaţiile exacte, aplicaţiile şi serviciile de care au nevoie pentru a-şi îndeplini în mod eficient sarcinile de lucru.

„Sectorul bancar este unul dintre cele mai dinamice şi competitive segmente economice din Romania in care ritmul de aliniere la cele mai bune practici la nivel european si international, inclusiv in domeniul IT este extrem de alert. In acest context incercam sa venim cu cele mai bune solutii destinate acestui segment, solutii care sunt utilizate in 25 din primele banci din intreaga lume”, spune Bogdan Mihailescu, Financial Sector Manager SAP Romania.

Potrivit unui studiu IDC, sectorul bancar este unul dintre cele mai dinamice segmente din punct de vedere al implementarii solutiilor informatice de gestionare a afacerilor. Se estimeaza ca piata aplicatiilor de intreprindere pentru sectorul bancar va creste în perioada 2003-2007 cu o rată anuală compusă de creştere de 25,6%, fata de o media generala de 21,1% pentru aceeasi perioada.