SAP a înregistrat o creştere de 58% a veniturilor pe piaţa românească, în 2003

Compania a continuat să îşi întărească poziţia pe segmentul soluţiilor EAS

BucurestiSAP a înregistrat o creştere de 58% a veniturilor anul trecut, în comparaţie cu 2002. Rezultatul este concluzia unui studiu realizat de IDC România, una dintre cele mai importante companii de cercetare în domeniul IT.

SAP a continuat să îşi consolideze poziţia pe piaţa locală a soluţiilor EAS (enterprise application suite software), caracterizată de cererea tot mai mare de sisteme recunoscute internaţional.

Pe parcursul anului trecut, SAP şi-a extins reţeaua de parteneri locali, semnând trei noi contracte cu parteneri care vor distribui şi implementa soluţiile SAP. În acelaşi timp, numărul clienţilor a crescut, ajungând, la finele anului, la 79.

„Anul trecut, piaţa din România a fost caracterizată de o creştere a cererii de soluţii recunoscute la nivel global, care, pentru a avea succes, au fost adaptate specificului pieţei locale. Luând în considerare creşterea numărului de companii care solicită soluţii internaţionale în ultima perioadă, ne aşteptăm ca fenomenul să aibă un traseu ascendent în următorii ani, tot mai multe companii înţelegând importanţa implementării soluţiilor integrate pentru afaceri pentru strategiile lor pe termen mediu sau lung”, a afirmat analistul IDC, Laurenţiu Popescu.

Conform studiului IDC, anul trecut, valoarea totală a pieţei de soluţii EAS a fost de 28,09 milioane de dolari (veniturile obţinute din licenţe şi mentenanţă). Piaţa soluţiilor EAS aproape s-a dublat, datorită rezultatelor solide ale companiilor-cheie de pe piaţă, unde SAP a jucat un rol deosebit.

„Suntem pregătiţi să răspundem cerinţelor companiilor româneşti cu soluţii flexibile şi scalabile, care şi-au dovedit valoarea în implementări atât la nivel internaţional, cât şi local. Pe viitor, ne vom concentra eforturile către sectorul public, utilităţi, sectorul financiar şi de producţie. Totodată, abordăm cu o strategie specifică şi companiile mici şi mijlocii”, a declarat Valentin Tomşa, directorul reprezentanţei SAP România.