Kaupthing Bank alege soluţiile SAP Core Banking pentru a-şi unifica operaţiunile

New YorkSAP AG (Bursa din New York: SAP) a anunţat astăzi că cea mai mare bancă din Islanda, Kaupthing Bank, a ales soluţiile software de la SAP® pentru noua sa platformă core banking, propunându-şi să unifice operaţiunile, să standardizeze procesele şi să reducă numărul de sisteme existente în cadrul întregului grup bancar. Contractul include soluţii pentru administrarea conturilor curente şi creditelor pentru toţi clienţii, iar implementarea soluţiilor va fi realizată de Nyherji, partener SAP şi Kaupthing Bank pe piaţa nordică.

“Am ales SAP deoarece ne-am dorit un furnizor cu experienţă şi o soluţie deja verificată. Banca are planuri ambiţioase pentru unificarea operaţiunilor, standardizarea proceselor şi reducerea numărului de sisteme vechi,” a declarat Asgrimur Skarphedinsson, IT development architect pentru Kaupthing Bank. “Intenţionăm ca soluţia SAP să fie o componentă importantă a acestui proiect. Procesul se va desfăşura în mai multe faze, începâd cu Finlanda şi Suedia.”

Kaupthing Bank este o bancă nordică ce oferă servicii bancare de retail şi investiţii, pentru clienţi persoane fizice, companii sau instituţii. Banca are sediul în Reykjavik şi îşi oferă serviciile în zece ţări, fiind cotată în poziţia a opta pe lista celor mai mari bănci din ţările nordice.

“Acordul cu Kaupthing Bank reprezintă o realizare foarte importantă pentru SAP pe piaţa bancară din ţările nordice,” a declarat Thomas Balgheim, senior vice president, Financial Services, SAP AG. “Platforma de soluţii pentru core banking, SAP for Banking, a fost implementată cu succes în multe bănci europene, însă aceasta este prima bancă din ţările nordice care îşi standardizează procesele-cheie folosind soluţia SAP.”

“Considerăm că această colaborare cu Kaupthing Bank poate contribui la evoluţia industriei bancare din ţările nordice, unde există o cerere tot mai consistentă pentru platforme software standard, flexibile, care să acopere procesele bancare într-un mod cuprinzător şi la preţuri cât mai mici,” a declarat Kristjan Johannsson, senior director, Nyherji.

SAP oferă soluţiile de core-banking şi în România, printr-un departament specializat care deserveşte domeniul financiar-bancar şi prin colaborarea cu un număr de parteneri, printre care menţionam Softwin, IBM România şi Accenture.

Despre Kaupthing Bank

Kaupthing Bank este cotată la Bursa din Islanda şi la Bursa din Suedia, fiind o bancă internaţională în plină dezvoltare, care îşi propune să devină una dintre cele mai importante bănci din ţările nordice. Kaupthing Bank este o bancă nordică şi oferă servicii complete în segmentele retail şi investiţii pentru investitori – companii şi instituţii. În prezent, banca operează în zece ţări, inclusiv în două dintre principalele centre de business la nivel mondial, New York şi Londra, având în total aproximativ 1300 angajaţi.