Schneider Electric România a ales să îşi conducă afacerile cu SAP

BucurestiCompania Schneider Electric România, filiala locală a grupului francez Schneider Electric, furnizor de soluţii pentru distribuţia electrică şi automatizări industriale, a finalizat cu succes implementarea soluţiei ERP (Enterprise Resource Planning) a companiei SAP.

Utilizarea noului sistem software permite companiei Schneider Electric, să îşi gestioneze mai eficient şi mai transparent toate activităţile şi procesele. Datorită implementării, operaţiuni precum contabilitatea financiară, managementul materialelor, vânzări şi distribuţie, planificarea producţiei şi controlul costurilor vor fi realizate mai transparent şi cu mai multă precizie, în timp record.

La momentul implementării noii soluţii, Schneider opera pe baza unui sistem care deja nu mai făcea faţă cerinţelor, în contextul dezvoltării afacerii la nivel local şi a creşterii volumului de tranzacţii cu aproximativ 25-40% pe an.

“Pentru a face faţă acestor noi provocări şi a răspunde mai prompt cerinţelor clienţilor aveam nevoie de o soluţie software complexă, pe care să o putem adapta specificului companiei. Sistemul actual, bazat pe soluţia ERP de la SAP răspunde perfect acestor necesităţi şi în plus ne permite şi noi facilităţi menite să îmbunătăţească calitatea serviciilor pe care le oferim, cum ar fi personalizarea produselor în conformitate cu cerinţele clienţilor. Totodată, acesta asigură o mai bună gestionare a proiectelor de anvergură pe care le derulăm, permiţându-ne un control permanent al indicatorilor de profitabilitate pe tot parcursul proiectului”, spune Jacques Francescato, director general, Schneider Electric.

Implementarea soluţiei SAP s-a desfăşurat pe parcursul a şase luni, respectându-se toţi termenii stabiliţi iniţial, atât în ceea ce priveşte timpul, cât şi bugetul. În prezent, sistemul are 50 de utilizatori. Gestionarea proiectului a revenit companiei S&T, un integrator de sisteme “brand-independent”, care oferă soluţii SAP configurate conform necesităţilor clienţilor, precum şi un portofoliu bogat de soluţii conexe.

“Implementarea sistemului software la Schneider Electric a reprezentat o provocare pentru noi”, spune Mihaela Moga, SAP Account Executive în cadrul S&T. ”Am înţeles nevoia clientului de a-şi gestiona cât mai bine afacerea pe o piaţă competitivă şi, în calitate de consultant, am asigurat un transfer permanent de cunoştinţe către utilizatori”.

“Colaborarea cu S&T a fost benefică din două puncte de vedere – în primul rând, ne-a ajutat să ne adaptăm sistemului informatic existent la celelalt filiale Schneider din Europa, care rulează cu soluţia SAP. În al doilea rând, am beneficiat de experienţa consultanţilor pe piaţa locală”, declară Jacques Francescato, director general, Schneider Electric.