SAP ajută companiile media să accelereze procesele legate de administrarea anunţurilor de mică publicitate

Noua aplicaţie a fost testată la The Washington Post
SAP® Classified Advertising Management permite editurilor să accelereze procesele esenţiale pentru derularea afacerilor

New YorkSAP AG (NYSE: SAP) a anunţat lansarea unei noi aplicaţii în cadrul soluţiei SAP for Media, care va permite editurilor care publică reviste şi ziare să-şi accelereze un proces de afaceri esenţial — administrarea anunţurilor de mică publicitate, de la comandă până la încasarea plăţii. Cu ajutorul soluţiei SAP® Classified Advertising Management, SAP oferă sectorului media o soluţie completă, cu o interfaţă standard, pentru a unifica procesul de administrare a conţinutului şi procesele comerciale dedicate anunţurilor de mică publicitate, administrate în mod tradiţional de multiple aplicaţii de software. Perfecţionată şi testată la The Washington Post, unde este programată să intre în producţie în 2005, noua aplicaţie completează software-ul SAP existent pentru partea de administrare a anunţurilor publicitare şi va fi disponibilă la nivel mondial începând din 2005.

Departamentele de mică publicitate ale companiilor media sunt impulsionate de nevoia de a deservi cât mai mulţi clienţi cu putinţă, într-un interval de timp cât mai scurt, executând rapid procese multiple pentru a respecta termele-limită foarte stricte de predare a materialelor. Integrând strâns fluxul realizării acestor anunţuri cu procesele financiare, SAP Classified Advertising Management oferă personalului implicat o soluţie unică pentru întregul proces, un avantaj decisiv pentru interacţiunea cu clienţii.

Cu ajutorul unei interfeţe unice, uşor de folosit, funcţionalităţile aplicaţiei acoperă vânzarea spaţiului publicitar pentru anunţuri de mică publicitate şi semi-display; administrarea comenzilor şi repartizarea anunţurilor către publicaţiile corespunzătoare, la data cerută pentru publicare; realizarea conţinutului şi creaţiei, inclusiv partea de grafică şi fotografii; asigurarea conţinutului publicitar pentru sistemele de producţie tehnică şi de facturare, pentru a include şpaltul anunţului în factura trimisă ulterior clientului.

SAP Classified Advertising Management va ajuta companiile de media să-şi diminueze costurile totale, integrând procesele de administrare a anunţurilor de mică publicitate într-o aplicaţie unică şi reducând astfel numărul de interfeţe şi sisteme diferite care erau utilizate până acum în acest scop. Aplicaţia este livrată cu interfeţe standard către diverse sisteme de producţie pentru imprimare, aparţinând unor terţe părţi.

SAP a pus la punct aplicaţia pentru administrarea anunţurilor de mică publicitate în urma colaborării cu The Washington Post, care a început să evalueze această aplicaţie în noiembrie 2003.

“Am ales soluţia SAP deoarece oferă o abordare integrată a procesului de administrare a anuţurilor publicitare, ceea ce ne va permite să manevrăm mai bine întregul proces,” a declarat Mike Clurman, Vice President, Operations, The Washington Post. “În urma implementării acestei aplicaţii, vom putea să înlocuim întregul nostru sistem dedicat anunţurilor de mică publicitate. Astfel, ne vom accelera procesele de afaceri şi vom putea stabili o temelie solidă pentru viitoarele proiecte de IT. Suntem încântaţi că participarea noastră la procesul de dezvoltare a dus la disponibilitatea pe scară largă a acestei aplicaţii unice, specifice acestui domeniu.”

Aplicaţia se bazează pe funcţionalitatea centrului de interacţiune cu clienţii, care este deja disponibil în cadrul soluţiei SAP for Media. Centrul pentru interacţiune permite realizarea tranzacţiilor cu clienţii, oferind personalului implicat o viziune completă asupra datelor şi comenzilor clienţilor, precum şi funcţii complete pentru a urmări istoricul şi profilul fiecărui client. Printre alte funcţionalităţi oferite de această soluţie se numără distribuţia telefonică automată, funcţionalităţi pentru telefonie prin intermediul computerului şi semnalare automată a oportunităţilor de vânzare. Personalul administrativ are de asemenea ocazia să efectueze pe loc verificări asupra ratelor curente şi limitelor de credit ale clienţilor. De asemenea, poate să facă estimări asupra unor comenzi şi să manevreze mai multe metode de plată.

“SAP Classified Advertising Management permite companiilor de media să accelereze un proces de afaceri complex, esenţial, în care timpul reprezintă un element de importanţă critică,” a declarat Manfred Gaertner, vice president, Media, SAP AG. “Clienţi SAP din industria media pot să administreze acum acest proces fără a pierde din vedere date importante, fără a irosi ore preţioase cu detalii administrative şi fără a pierde nici o oportunitate de vânzare. Pe de altă parte, cu ajutorul acestei aplicaţii, editurile îşi îmbunătăţesc eficienţa operaţională şi pot face un semnificativ pas înainte, oferind servicii de calitate superioară clienţilor lor, companii sau persoane particulare.”