SAP anunţă rezultatele pentru trimestrul trei şi primele 9 luni ale anului 2004

Compania şi-a majorat cu 13% veniturile din vânzarea de licenţe software. Profitul operaţional a crescut cu 12% iar profitul net a înregistrat o creştere de 15%. Compania continuă să câştige teren în faţa competitorilor.

New YorkSAP AG (Bursa din New York: SAP) a anunţat rezultatele financiare preliminare pentru al treilea trimestru al anului 2004, încheiat la 30 septembrie.

REALIZĂRI – TRIMESTRUL TREI AL ANULUI 2004

Venituri

• Veniturile din vânzarea de licenţe software au fost de 491 de milioane Euro (faţă de 433 de milioane Euro în 2003), ceea ce reprezintă o creştere cu 13% comparativ cu anul trecut. La o rată constantă de schimb, veniturile din vânzarea de licenţe software au crescut cu 17%.

• Veniturile din vânzarea de licenţe pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) au atins cifra de 249 milioane de Euro, reprezentând o creştere de 24% faţă de perioada similară a anului trecut, când s-au înregistrat venituri de 201 milioane Euro.

• Veniturile totale au atins cifra de 1,8 miliarde Euro (faţă de 1,7 miliarde în 2003), ceea ce reprezintă o creştere cu 8% în comparaţie cu anul trecut. În valoare nominală, veniturile totale s-au majorat cu 11%.

Profit

• Profitul operaţional a fost de 461 de milioane Euro (comparativ cu 413 milioane în 2003), ceea ce reprezintă o creştere cu 12% faţă de anul trecut.
• Marginea operaţională a fost de 26%, ceea ce a reprezentat o creştere cu un procent faţă de anul 2003.

• Profitul net a fost de 291 de milioane de Euro (comparativ cu 252 milioane în 2003) sau 0,94 Euro pentru fiecare acţiune (comparativ cu 0,81 în 2003), ceea ce reprezintă o creştere cu 15% faţă de trimestrul trei al anului trecut.

Cota de piaţă

• Cota de piaţă a SAP a crescut din nou faţă de grupul său de competitori, SAP înregistrând aproximativ 609 milioane de dolari din vânzarea de licenţe software. Cota de piaţă calculată în raport cu cei patru mari competitori (Microsoft Corp., Oracle Corp., PeopleSoft Inc. şi Siebel Systems) obţinută din veniturile vânzărilor de licenţe software a fost de 56% la sfârşitul celui de al treilea trimestru al anului 2004, comparativ cu 53% la sfârşitul trimestrului trei al anului 2003.
• Cota de piaţă a companiei SAP în Statele Unite faţă de aceeaşi patru mari competitori a fost de 38% la sfârşitul trimestrului trei al anului 2004, comparativ cu 32% la sfârşitul lui septembrie 2003.

REALIZĂRI – PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2004

• Veniturile din vânzarea de licenţe software pe primele nouă luni ale anului au fost de 1,4 miliarde Euro (faţă de 1,2 miliarde Euro în aceeaşi perioadă a anului 2003), ceea ce reprezintă o creştere cu 12%. La o rată constantă de schimb, veniturile din vânzarea de licenţe software au crescut cu 15%.

• Veniturile totale pe primele nouă luni au fost de 5,1 miliarde Euro (faţă de 4,8 miliarde în 2003), ceea ce reprezintă o creştere de 6% în comparaţie cu anul trecut. În valoare nominală, veniturile totale s-au majorat cu 10%.

• Profitul operaţional pentru primele nouă luni a fost de 1,2 miliarde Euro (comparativ cu 1,1 miliarde în 2003), ceea ce reprezintă o creştere de 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
• Marginea operaţională a fost de 23%, ceea ce a reprezentat o creştere cu un procent faţă de anul 2003.

• Profitul net pe primele nouă luni a fost de 769 milioane de Euro (comparativ cu 657 milioane în 2003) sau 2,47 Euro pentru fiecare acţiune (comparativ cu 2,11 în aceeaşi perioadă a lui 2003), ceea ce reprezintă o creştere cu 17% faţă de trimestrul trei al anului trecut.

“SAP a avut rezultate excelente în acest trimestru şi a continuat să-şi îmbunătăţească poziţia pe piaţă comparativ cu principalii săi competitori”, a spus Henning Kagermann, Chief Executive Officer, SAP. “Fiecare din cele trei regiuni a raportat cifre în creştere comparativ cu perioada similară a anului precedent, contribuind în mod echilibrat la activitatea companiei”, a adăugat Kagermann.

ESTIMĂRILE REZULTATELOR VIITOARE

SAP nu şi-a modificat estimarea făcută asupra rezultatelor sale şi urmăreşte, în continuare, îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru 2004.

• Se estimează o creştere cu 10% a veniturilor obţinute din vânzarea de licenţe software, comparativ cu anul 2003.
• Pentru ultimul trimestru al anului, compania estimează venituri cu 7% – 8% mai mari decât în trimestrul patru al anului trecut.
• Estimările se bazează pe o rată de schimb previzionată de 1 Euro la 1,25 dolari.

“Clienţii noştri caută soluţii care să îi ajute să crească, să aducă noi inovaţii şi să se adapteze rapid la un mediul de afaceri în continuă schimbare. Portofoliul unic de soluţii SAP, care include platforma deschisă de aplicaţii şi integrare, SAP NetWeaver, şi soluţii de ultimă generaţie precum my SAP ERP, precum şi tranziţia produselor noastre la Enterprise Services Architecture fac din SAP alegerea corectă pentru a face faţă provocărilor prezente şi viitoare ale mediului de afaceri”, a mai spus Henning Kagermann, Chief Executive Officer SAP.