Siemens alege SAP pentru a-şi administra procesele de afaceri în România

BucurestiÎncepând din acest an, Siemens SRL, Siemens Program & System Engineering Romania şi Siemens Business Services România au început să utilizeze un sistem de management integrat bazat pe soluţiile SAP. Soluţia a fost implementată de Siemens Business Services, unul dintre primii şi cei mai importanţi parteneri SAP, atât la nivel mondial, cât şi în România.

Siemens SRL reuneşte o serie de grupuri din domenii de activitate precum sistemele de transporturi, generare de energie electrică, soluţii medicale, informaţii şi comunicaţii reţele private, reţele publice, automatizări şi acţionări, soluţii industriale, transmitere şi distribuţie de energie, tehnologii pentru construcţii.

Siemens Program & System Engineering oferă servicii şi soluţii complete în tehnologia informaţiei, comunicaţii şi organizarea companiei, în timp ce Siemens Business Services este divizia Siemens care oferă toate serviciile de IT dintr-o sursă unică – de la consultanţă şi integrare de sisteme la managamentul infrastructurilor IT.

“Decizia de a implementa acest sistem este o consecinţă a dezvoltării activităţilor noastre în România, în diverse zone de activitate. Pe măsură ce operaţiunile noastre s-au extins şi au devenit din ce în ce mai complexe, necesitatea de a înlocui aplicaţiile eterogene care acopereau funcţionalităţi limitate cu un sistem mai sofisticat, pentru a asigura un set complet de funcţionalităţi, a devenit evidentă”, a declarat Roland Boruta, Corporate Finance Head, Siemens SRL.

Soluţia SAP acoperă o gamă vastă de funcţionalităţi, de la vânzări, distribuţie, management financiar, evidenţa costurilor, managementul materialelor şi al activelor fixe, până la planificare de bugete şi management de proiect. Această soluţie asigură integrarea operaţiunilor pentru Siemens SRL, Siemens Program & System Engineering Romania şi Siemens Business Services Romania, în cadrul unui sistem regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, coordonat de Siemens Austria.

Numărul total de utilizatori SAP în cadrul Siemens Romania se ridică la aproximativ 50.

“Sistemul de management pe care l-am implementat în România se numeşte e.p@ss (procese electronice la standard Siemens). Este un sistem construit pe baza soluţiei SAP, conceput special pentru a face faţă cerinţelor Siemens. Această soluţie a fost utilizată cu succes şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, fiind coordonată de Siemens Austria. Datorită acestui sistem, activităţile la nivel local pot fi administrate mult mai eficient. În acelaşi timp, sistemul ajută la stabilirea standardelor pentru procese de afaceri pe o platformă unică, la nivelul regiunii. De la începutul acestui an, când sistemul a devenit operaţional în România, procesele de afaceri ale anumitor grupuri Siemens au început să fie integrate în sistemul Siemens AG Austria, care este unul dintre cele două sisteme standard utilizate la nivel mondial de compania Siemens”, a declarat Dirk Tanzeglocke, Chief Financial Officer Siemens SRL.

“Implementarea cu succes a unui sistem extins ERP este rezultatul muncii în echipă a unor profesionişti dedicaţi. Necesită devotament la nivelul întregii companii, deschidere în faţa ideii de schimbare şi o bună strategie de planificare. Pentru proiectul e.p@ss, consultanţii noştri locali SAP au colaborat cu experţi din Austria, pentru a coordona implementarea sistemului. Compania noastră este pe deplin devotată succesului clientului şi dispune de metodologia şi experienţa necesară pentru a ajuta clientul să obţină acest succes”, a declarat Călin Graur, Director la Siemens Business Services SRL.

Siemens este unul dintre cei mai mari clienţi SAP la nivel mondial. Peste 130.000 utilizatori folosesc soluţiile SAP în cadrul filialelor Siemens din întreaga lume

“Printr-un parteneriat strategic, pe termen lung, cele două companii au colaborat pentru a armoniza procesele de afaceri ale Siemens bazate pe SAP. Soluţiile SAP sunt considerate un element-cheie în integrarea proceselor de afaceri ale Siemens. Asigurând o structură sigură şi flexibilă, soluţiile SAP pot să ofere o bază solidă pentru a susţine dezvoltarea viitoare a Siemens. Noi suntem convinşi că acest avantaj va fi preţuit la justa sa valoare şi în România, unde operaţiunile Siemens sunt în plină expansiune”, a declarat Valentin Tomşa, Head of Office, SAP România.