SAP aduce IMM-urilor experienţa marilor companii

Compania SAP va participa în perioada 9- 10 noiembrie la „Săptămâna afacerilor de succes” de la Cluj pentru a discuta despre avantajele oferite de soluţiile SAP companiilor mici şi mijlocii care vor să-şi dezvolte afacerea pe o bază solidă şi să se pregătească în perspectiva integrării europene.

BucurestiDe ce SAP pentru IMM-uri?

„Percepţia că SAP este o soluţie doar pentru companiile mari nu mai corespunde de mult realităţii. Pornind de la experienţa sa pe piaţa mondială, în toate domeniile de afaceri, SAP a constatat că firmele mici şi mijlocii au în cele mai multe din cazuri acelaşi gen de probleme ca şi companiile mari. De aceea am decis să ne folosim expertiza dobândită în proiectele mari pentru a ajuta şi companiile mai mici să se dezvolte”, declară Ioana Pana, Partner&SMB Manager în cadrul SAP România. În plus, Leo Apoteker, preşedinte Global Field Operations – SAP susţine că „întreprinderile mici şi mijlocii sunt la fel de importante pentru SAP ca şi cele listate în Fortune 500”.

Compania SAP este principalul furnizor de soluţii software pentru afaceri la nivel european, unde deţine peste 54% din piaţă.

„Faptul că soluţiile SAP sunt un standard de facto la nivel european crează un avantaj important pentru companiile româneşti mici şi mijlocii care utilizează aceste soluţii, în perspectiva integrării europene”, a adăugat Ioana Pană. „Ele vor putea să dezvolte baza pentru implementarea unui sistem solid al calităţii, condiţie obligatorie pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat cu alte companii de pe piaţa europeană, pentru găsirea de noi pieţe, pentru adaptarea la Acquis-ul comunitar şi, de ce nu, pentru a atrage mai uşor investiţiile necesare dezvoltării companiei”.

SAP a dezvoltat soluţii speciale dedicate acestor companii, soluţii uşor de implementat, accesibile şi scalabile, care oferă avantajul celor mai bune practici şi experienţei câştigate lucrând cu 17,500 de clienţi din peste 20 de industrii. Comparativ cu abordările tradiţionale, soluţiile dedicate IMM-urilor pot fi implementate cu 30% mai rapid şi la costuri cu 40% mai mici. Datorită scalabilităţii, ele asigură o investiţie pe termen lung, soluţia putând fi uşor adaptată odată cu creşterea afacerii.

De asemenea, SAP şi-a extins recent reţeaua sa de parteneri pentru domeniul companiilor mici şi mijlocii. Printre noii parteneri SAP se numără companiile TheRedPoint şi Rom Computer Solutions din Iaşi, precum şi Business Consulting Services din Târgu Mureş.