Best of SAP World Tour începe în acest an la Bucureşti

Evenimentul este dedicat prezentării platformei tehnologifce SAP NetWeaver şi Enterprise Services Arhitecture, noua arhitectură de aplicaţii pentru afaceri orientată către servicii

Bucuresti„Best of SAP World Tour”, eveniment de prezentare a platformei tehnologice SAP NetWeaver şi a Enterprise Services Arhitecture, debutează în acest an la Bucureşti, urmând ca apoi să se desfăşoare în alte 99 de locaţii din întreaga lume. Obiectivul evenimentului este introducerea noii arhitecturi de aplicaţii pentru afaceri orientate către servicii, atât actualilor cât şi potenţialilor clienţi. În România, prima locaţie din turneul mondial, „Best of SAP World Tour” este organizat în parteneriat cu Information Management Group, companie internaţională de consultanţă în management, cu sediul central în St. Gallen (Elveţia).

„Adaptabilitatea companiilor la schimbări este o problemă de interes atât la nivel global cât şi în România, mai ales în contextul integrării europene. Prin acest eveniment ne propunem să arătăm clienţilor noştri felul în care utilizarea platformei tehnologice SAP NetWeaver şi a Enterprise Services Arhitecture poate ajuta companiile să devină mai flexibile, mai eficiente şi mai adaptabile la schimbări pentru a-şi menţine avantajul competitiv”, a declarat Valentin Tomşa, Head of Office SAP România.

SAP NetWeaver este platforma tehnologică de aplicaţii şi integrare care transformă infrastructura IT într-un instrument de facilitare a schimbării şi crează pentru companii premizele unei creşteri constante prin inovarea proceselor lor de afaceri.

„Cu mai mult de 14.000 de instalări în întreaga lume, SAP NetWeaver este aplicaţia cu ajutorul căreia utilizatorii transformă departamentele de IT în avantaje strategice pentru desfăşurarea afacerilor,” a declarat Georg Glantschnig, Senior Vice President – SAP NetWeaver EMEA NEWS.

SAP NetWeaver integrează soluţiile de afaceri din cadrul unei companii, permiţând totodată utilizarea serviciilor Web şi a tehnologiilor open source, ca şi adoptarea sau dezvoltarea unor noi noi aplicaţii specifice. În acest fel SAP NetWeaver reduce costul total al proprietăţii infrastructurii IT, eliberând resurse ce pot fi folosite în scopul dezvoltării companiei.

SAP NetWeaver crează cadrul tehnologic pentru simplificarea şi automatizarea proceselor, permiţând organizaţiilor să se concentreze pe inovare şi dezvoltare.

Totodată, SAP NetWeaver ajută utilizatorii să acceseze şi să proceseze informaţii din toate sistemele companiei, constituindu-se într-un puternic instrument de integrare capabil să ofere o imagine unitară şi în timp real a organizaţiei.

Platforma cuprinde o suită de şapte componete şi trei instrumente de dezvoltare şi administrare. În rândul componentelor se numără:

• SAP Business Intelligence – aplicaţia de raportare şi analiză capabilă să identifice, integreze şi analizeze date provenind din sisteme software eterogene şi să ofere support pentru deciziile manageriale în timp real;

• SAP Enterprise Portal – soluţia de portal care oferă accesul personalizat la informaţii în funcţie de rolurile utilizatorilor;SAP Master Data Management – permite armonizarea datelor din multiple surse precum şi stocarea şi consolidarea datelor primare asigurând în acelaşi timp distribuirea uniformă a acestora între toate aplicaţiile din sistem.

• SAP Mobile Infrastructure – este funadamentul tehnic al mobilităţii organizaţiei şi constituie motorul soluţiilor SAP pentru procese şi tranzacţii mobile. Prin utilizarea SAP Mobile Infrastructure, angajaţii pot actualiza şi accesa informaţiile de interes din orice locaţie şi la orice oră.

• SAP Web Application Server – este componenta care reuneşte sistemul software cu interoperabilitatea şi flexibilitatea tehnologiei şi serviciilor Web. Rezultatul este un server de aplicaţii sigur, scalabil, cu un preţ redus şi cu opţiuni de securitate esenţiale pentru aplicaţiile de întreprindere.

Între instrumentele de dezvoltare şi administrare se numără SAP Solution Manager – o soluţie de administrare centralizată a aplicaţiilor de afaceri ce permite companiilor să implementeze şi să monitorizeze sistemul software SAP, şi SAP NetWeaver Developer Studio – un mediu de dezvoltare integrat care asigură dezvoltarea de noi aplicaţii.