SAP – rezultate solide pe primul trimestru al anului 2005

Veniturile din licenţe software au crescut cu 17%
Compania a continuat să înregistreze creşteri ale cotei de piaţă faţă de competitorii săi
Venitul total a crescut cu 11%, iar cel operaţional cu 12%
Rezultatele filialei din România se înscriu sub acelaşi trend ascendent existent la nivel internaţional

Walldorf, BucurestiSAP AG (Bursa din New York: SAP) a anunţat rezultatele financiare preliminare înregistrate în primul trimestru al anului, încheiat la 31 martie.

Veniturile obţinute de SAP din vânzarea de licenţe software s-au ridicat la 434 milioane de Euro în trimestrul unu, ceea ce reprezintă o creştere cu 17% faţă de trimestrul similar al anului 2004. La o rată de schimb constantă, comparativ cu anul trecut veniturile au crescut cu 20%. Aceste rezultate solide au permis companiei să câştige un avantaj semnificativ pe piaţa internaţională în faţa competitorilor săi. Astfel, cota de piaţă a SAP relativă la cei mai mari competitori ai săi a ajuns la 58% la sfârşitul primului trimestru, comparativ cu 55% la sfârşitul anului 2004.

În Statele Unite ale Americii, veniturile SAP din vânzarea de licenţe au crescut cu 27%, ajungând la 131 milioane Euro. La o rată de schimb constantă, acest lucru înseamnă o creştere anuală de 35%.

Veniturile totale din primul trimestru al anului 2005 au fost de 1,7 miliarde Euro, ceea ce reprezintă o creştere de 11% faţă de perioada similară a anului trecut. La o rată de schimb constantă, veniturile totale au crescut cu 13%.

În ceea ce priveşte profitul operaţional, în primul trimestru acesta a fost de 374 de milioane de Euro, ceea ce înseamnă o creştere de 12% faţă de perioada similară a anului 2004. Profitul net a atins valoarea de 254 de Euro – 0,82 per acţiune- , reprezentând o creştere cu 11% în comparaţie cu anul 2004.

Şi în România, activitatea SAP s-a înscris, în perioada ianuarie – martie, sub acelaşi trend ascendent existent la nivel internaţional. “Primul trimestru al anului a reprezentat o continuare a rezultatelor foarte bune pe care le-am înregistrat anul trecut, când filiala din România a companiei şi-a crescut cifra de afaceri cu 72% – practic, cel mai bun rezultat financiar dintre ţările Europei Centrale şi de Est”, spune Valentin Tomşa, Head of Office, SAP România.

În ceea ce priveşte previziunile pentru anul în curs, compania SAP se aşteaptă ca veniturile sale totale să aibă o creştere de 10% – 12% la nivel mondial, în comparaţie cu 2004.

“Şi anul acesta dorim ca SAP România să înregistreze o creştere peste cifra prognozată de SAP la nivel mondial”, mai spune Valentin Tomşa.