ATP Exodus alege SAP pentru optimizarea relaţiei cu partenerii internaţionali

BucurestiATP Exodus, liderul de pe piaţa distribuţiei de piese de schimb pentru maşini utilitare de mare tonaj din România, a anunţat finalizarea cu sucess a implementării soluţiei mySAP Business Suite. Compania cu sediul central în Baia Mare a implementat soluţia SAP în toate cele 13 filiale din ţară. Utilizarea noului sistem software permite urmărirea mai eficientă a ofertelor şi comenzilor, precum şi reducerea timpului de răspuns la solicitările clienţilor.

Implementarea soluţiei de la ATP Exodus s-a realizat în timpul-record de numai patru luni, în prezent sistemul având 30 de utilizatori. Proiectul de implementare a fost realizat de compania Integrator, partener SAP pentru România încă din anul 1995.

Motivul principal care a stat la baza alegerii soluţiei SAP a fost necesitatea de a eficientiza colaborarea dintre ATP Exodus şi furnizorii săi internaţionali de piese de schimb. Relaţia companiei cu partenerii presupune utilizarea aceloraşi standarde ale industriei folosite la nivel european.

„A fost atât o decizie de optimizare a proceselor de business, cât şi una de marketing. Implementarea unei soluţii mature, deja testate, a fost alegerea care s-a impus în mod firesc, mai ales că partenerii noştri din străinătate îşi gestionau deja afacerile cu ajutorul SAP,” a declarat Mircea Cirţ, General Manager ATP Exodus.

Alţi factori care au contribuit la alegerea soluţiei SAP au fost capacitatea de a lucra on-line, de a urmări ofertele şi comenzile şi de a gestiona eficient stocurile de materiale aflate în depozitele din teritoriu. Cu ajutorul soluţiei SAP, operaţiuni precum contabilitatea financiară, vânzările, distribuţia şi controlul costurilor vor fi realizate mai transparent şi cu mai multă precizie, în timp record.

Înainte de implementarea soluţiei mySAP Business Suite, ATP Exodus lucra cu un software care necesita replicarea datelor la sfârşitul zilei de lucru şi introducerea lor în sistemul informatic pentru a fi disponibile a doua zi. Însă, odată cu lansarea în producţie a soluţiei SAP, informaţiile sunt actualizate în timp real, oferind managementului posibilităţi de decizie şi informare substanţial crescute.

„Din ce în ce mai multe companii din România înţeleg necesitatea implementării unor soluţii performante şi deja probate, care facilitează desfăşurarea proceselor de afaceri şi le aliniază la standardele europene din domeniu,” a declarat Valentin Tomşa, Head of Office SAP România. „Decizia ATP Exodus de a implementa soluţia SAP dovedeşte determinarea companiei de a oferi clienţilor săi servicii performate şi produse de calitate,” a adăugat Valentin Tomşa.

„Succesul implementării SAP la ATP s-a datorat pe de o parte expertizei Integrator în soluţia SAP for Retail şi pe de altă parte determinării managementului ATP de a optimiza procesele de business în favoarea clienţilor şi furnizorilor săi. ATP se alătură astfel celor peste 50 de clienţi SAP ai Integrator, consolidând rândurile companiilor de afaceri care, prin intermediul expertizei Integrator în soluţia SAP for Retail, îşi asigură profitabilitatea şi păstrarea avantajului competitiv în contextul aderării României în Uniunea Europeana”, a precizat Anne Maria Linek, Director Relaţii Clienţi, Integrator.

Compania ATP Exodus deţinea o reţea proprie de distribuţie cu o lungime de 3.600 de km prin intermediul căreia produsele aflate în stoc pot ajunge în maximum 24 de ore în oricare dintre cele 13 puncte de lucru ale companiei din ţară. Prin intermediul soluţiei SAP, ATP a reuşit să dubleze reţeaua de distribuţie de la 3600 km la 7000 km. Totodată, compania îşi gestionează mai eficient stocurile existente în filiale, putând urmari în detaliu traseul produselor de-a lungul reţelei de distribuţie şi garantând astfel că piesele ajung la destinaţie în termenii agreaţi cu clienţii.

Despre ATP Exodus
ATP Exodus este lider pe piaţa din România în domeniul distribuţiei de piese de schimb pentru maşinile utilitare de mare tonaj. Cu sediul central Baia Mare şi 13 filiale în cele mai importante oraşe ale ţării, ATP Exodus are în prezent 185 de angajaţi. ATP Exodus are drept parteneri companii de talie europeană precum ZF Trading Sachs, Lemförder, Textar, Jurid, Mahle, Bosch, Hella, Good Year, Firestone, care permit companiei să ofere o gamă completă de produse la standarde înalte de calitate.Un mare număr dintre furnizorii firmei ATP Exodus enumeraţi au implementat soluţia mySAP.
(Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa: http://www.atp-exodus.ro)

Despre INTEGRATOR
Specializată în servicii de consultanţă în business management, compania INTEGRATOR are o experienţă de mai mult de un deceniu în acest domeniu şi proiecte finalizate cu succes atât la nivel internaţional, cât şi la nivel local. Aria de expertiză a companiei INTEGRATOR cuprinde atât implementarea de sisteme de management strategic şi operaţional de tip SAP, cât şi servicii de instruire, mentenanţă şi localizare sisteme SAP. Noutatea pe care INTEGRATOR o aduce pe piaţa de business management din România constă în timpul redus de implementare a acestor soluţii datorită unei metodologiei de proiect eficiente, rezultat al expertizei şi activităţii de peste 10 ani în domeniul consultanţei business şi a dezvoltării unor instrumente informatice performante, capabile să susţină în cele mai bune condiţii proiecte de mare amploare. De asemenea, un raport optim calitate – preţ a făcut din INTEGRATOR partenerul în domeniul consultanţei business pentru un număr de peste 50 companii româneşti şi straine, din diverse domenii de activitate.
(Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa: http://www.integrator-group.com )