SAP se implică în sprijinirea mediului educaţional din România, semnând Alianţe Universitare cu trei prestigioase instituţii de învăţământ superior

BucurestiCompania SAP, liderul mondial în domeniul soluţiilor software pentru afaceri, anunţă încheierea a trei parteneriate cu instituţii de învăţământ superior – Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Acordul de parteneriat presupune donarea de licenţe pentru soluţiile software mySAP ERP şi my SAP Business Intelligence, în valoare de 150.000 de Euro, către fiecare dintre cele trei universităţi. În cadrul programelor iniţiate, studenţii vor avea acces la cele mai performante soluţii software pentru afaceri şi îşi vor putea completa pregătirea teoretică, fiind în contact cu latura practică a managementului afacerilor.

“Ne bucurăm să le putem oferi studenţilor din România, în premieră, posibilitatea de a se familiariza cu soluţiile SAP. Ca lider în tehnologia soluţiilor pentru afaceri, compania îşi propune să sprijine mediul academic local, punând la dispoziţia studenţilor instrumente performante care îi vor ajuta să devină foarte buni specialişti în viitor”, a spus Ioana Pană, Partner and SMB Manager, SAP România.

Parteneriatul semnat cu cele trei universităţi din România face parte din Programul de Alianţe Universitare al SAP, în cadrul căruia peste 60.000 de studenţi din întreaga lume folosesc soluţiile SAP în cadrul cursurilor de management al afacerilor. Universităţile care au aderat la programul de alianţe universitare al SAP vor beneficia nu numai de licenţele soluţiilor SAP, ci mai ales de know-how-ul şi cursurile utilizate de alte universităţi din programul global – ceea ce aduce oportunităţi de schimb de experienţă, transfer de cunoştinţe şi implicit o valoare adaugată foarte mare.

Parteneriatul le va permite studenţilor să participe la cursuri dedicate, care le vor facilita înţelegerea şi utilizarea soluţiilor SAP şi accesul la cele mai bune practici de afaceri la nivel mondial.

“Tehnologia informaţiei a devenit deja un element esenţial al oricărui proces de afaceri, iar din acest punct de vedere, colaborarea dintre ASE şi SAP le va aduce numeroase beneficii studenţilor”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Sabău, ASE.

Gestiunea eficientă a resurselor oricărei companii, cu dezvoltare durabilă în economia digitala şi globală, depinde tot mai mult de calitatea platformelor informatice şi de comunicaţiile Intranet/Internet, caracterizate prin deschidere, interoperabilitate şi scalabilitate.

“Instalarea şi operaţionalizarea sistemului SAP în “Centrul pentru Pregătirea Resurselor Umane” din Universitatea Politehnica din Bucureşti va permite transferul de cunoştinte şi formarea deprinderilor pentru studenţii din anii terminali ai ciclului 1 (licenţă, BSc.) şi mai ales, a celor din ciclul 2 de master. Viitorii absolvenţi ai UPB vor fi capabili să gestioneze eficient orice sistem informatic ERP după momentul absolvirii, desigur în funcţie de nivelul de cunoaştere la care ajung individual”, a precizat prof.dr.ing. Aurelian Mihai Stănescu, director adjunct al Centrului pentru Pregătirea Resurselor Umane din cadrul UPB.

La nivel mondial, SAP este iniţiatorul „University Alliance Program”, în cadrul căruia cooperează cu peste 500 de instituţii de învâţământ şi cercetare (universităţi, institute tehnologice şi vocaţionale). În cadrul acestui program, peste 60.000 de studenţi şi profesori utilizează software-ul SAP în cadrul procesului de învăţământ, instituţiile beneficiind de licenţe şi materiale gratuite din partea SAP. În România, programul de alianţe va fi extins prin parteneriatele cu alte trei universităţi din Timişoara, Cluj şi Iaşi