SAP conduce clasamentul furnizorilor de soluţii pe piaţa românească în 2004

Pe o piaţă cu o valoare totală de 35,56 milioane USD, SAP România a deţinut în 2004 peste un sfert din vânzările de soluţii pentru afaceri

BucureştiSAP România este liderul pieţei de aplicaţii software pentru afaceri, cu o cotă de piaţă de 24,2%, arată cel mai recent studiu IDC, una dintre cele mai importante companii de cercetare în domeniul IT. Potrivit aceluiaşi studiu, SAP s-a detaşat clar de ceilalţi furnizori de soluţii, cu o cotă de piaţă cu peste cinci procente mai mare decât următorul competitor.

Conform IDC, în 2004, vânzările SAP din licenţe software şi mentenanţă au înregistrat pentru al treilea an consecutiv o creştere semnificativă, de 57,4% comparativ cu 2003. Creşterea vânzărilor raportată în euro a fost de 92% – SAP România fiind subsidiara cu cea mai dinamică rată de creştere din zona Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

De asemenea, SAP a continuat să îşi consolideze poziţia pe piaţa locală a soluţiilor pentru afaceri prin creşterea numărului de clienţi la 137 la sfârşitul anului trecut şi extinderea reţelei sale de parteneri.

„În 2004 piaţa EAS a atins 35,36 milioane USD, reprezentând o creştere de 25,9% comparativ cu anul precedent,” a declarat Laurenţiu Popescu, Branch Manager, IDC Romania. „Piaţa continuă să se consolideze iar această tendinţă se va accentua în mod vizibil odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Piaţa EAS din România este totuşi departe de nivelele înregistrate pe pieţele central europene, precum Cehia sau Ungaria, dar investiţiile continue ar trebui să contribuie la dezvoltarea pieţei locale. Totodată, ca răspuns la segmentarea pieţei şi nivelul tot mai accentuat al competiţiei, furnizorii de software ar putea să-şi diversifice oferta prin soluţii specifice pentru anumite segmente, pentru a obţine avantaje competitive,” a mai spus Laurenţiu Popescu.

„SAP este pregătită să răspundă cerinţelor pieţei prin soluţii flexibile, performante, care şi-au dovedit deja valoarea ” a declarat Valentin Tomşa, Head of Office SAP România.
„Ne-am continuat anul acesta investiţiile pentru a oferi soluţii adaptate necesităţilor companiilor medii din România. Suntem convinşi că oferta noastră va revoluţiona piaţa de soluţii pentru acest segment de companii”, a adăugat Valentin Tomşa.

Studiul IDC preconizează că piaţa EAS va continua să crească până în 2009 cu o rată anuală medie de 19,7%, influenţată de apropierea aderării României la Uniunea Europeană, dezvoltarea economică generală, creşterea pieţei IT, precum şi de intrările de investiţii străine şi modernizarea infrastructurii publice.