SAP lansează soluţii software performante destinate companiilor medii în cadrul evenimentului SAP Business Forum

Soluţiile au scop bine definit, sunt implementabile în câteva săptămâni şi conduc la beneficii rapide, măsurabile

BucureştiCompania SAP, cel mai mare furnizor de software pentru afaceri la nivel mondial şi liderul pieţei de aplicaţii pentru gestiunea afacerilor din România, a lansat în cadrul evenimentului SAP Business Forum 2005 soluţiile SAP Baseline Package, SAP CRM Sales Express şi SAP Business Intelligence, destinate companiilor medii din România.

În contextul unul mediu competiţional tot mai dinamic, în care companiile îşi menţin cu dificultate poziţia pe piaţă, creşterea pe termen lung şi menţinerea avantajelor competitive reprezintă provocări importante pentru companiile româneşti. Soluţiile SAP Baseline Package, SAP CRM Sales Express şi SAP Business Intelligence vin în sprijinul organizaţiilor care doresc să răspundă cu success acestor provocări şi să pună bazele unei dezvoltări eficiente, susţinute.

“Experienţa noastră arată că sectorul companiilor mijlocii întâmpină aceleaşi provocări şi are nevoi foarte apropiate de cele ale companiilor mari, însă la scară mai redusă,” a declarat Valentin Tomşa, Head of Office SAP România. “Prin intermediul soluţiilor SAP Baseline Package şi SAP CRM Sales Express, oferim expertiza şi performanţa soluţiilor SAP – soluţii mature, scalabile şi validate. Aceste soluţii, oferite în pachete cu preţ fix, funcţionalităţi bine definite şi timp redus de implementare, răspund necesităţilor companiilor din România care vizează o dezvoltare pe termen lung” a mai spus Valentin Tomşa.

SAP Baseline Package este o soluţie integrată de management al resurselor organizaţiei, cu ajutorul căreia companiile îşi pot eficientiza procesele de afaceri. Soluţia asigură funcţionalităţile principale necesare oricărei companii, precum gestiunea financiară, contabilă şi a mijloacelor fixe, managementul aprovizionării şi al stocurilor, procesele de vânzare şi distribuţie, precum şi administrarea centrelor de cost şi de profit.

Printre avantajele unice ale soluţiei se numără accesul la cele mai bune practici de afaceri, rezultate din colaborarea cu companii de succes din întreaga lume, scalabilitatea şi posibilitatea de extindere a funcţionalităţilor pe măsură ce creşterea companiei necesită acest lucru.

Soluţia SAP CRM Sales Express oferă departamentelor de vânzări din companiile medii instrumentele de care au nevoie pentru gestionarea eficientă a clienţilor, a oportunităţilor şi a contractelor, precum şi pentru managementul campaniilor de vânzări şi generarea de rapoarte ce oferă o imagine completă a derulării proceselor de vânzare din cadrul companiei.

“CRM Sales Express susţine şi eficientizează operaţiunile de vânzări din companiile medii,” a spus Georg Lessmoellmann, CRM Consultant, SAP EMEA. “Soluţia se bazează pe experienţa consistentă pe care SAP a câştigat-o în colaborarea sa cu organizaţii de top din întreaga lume şi utilizează aceeaşi tehnologie performantă care a făcut din mySAP CRM cea mai apreciată soluţie de management al relaţiei cu clienţii la nivel mondial,” a mai spus Georg Lessmoellmann.

Oferta de soluţii SAP Baseline Package şi CRM Sales Express este completată de beneficiile oferite de soluţia SAP Business Intelligence. Prin suita completă de instrumente de analiză, simulare şi previzionare pe care o include, SAP BI pune la dispoziţia managementului şi utilizatorilor rapoarte complexe ce sintetizează evoluţia companiei şi indică posibilele direcţii de dezvoltare ale acesteia. SAP BI este un instrument de suport decizional de care orice manager are nevoie.

“Un studiu recent realizat de The Economist cu sprijinul SAP, cu privire la felul în care companiile vor răspunde provocărilor mediului de afaceri în 2010, a relevat faptul că succesul în următorii ani va depinde tot mai mult de inovarea proceselor de afaceri şi de abilitatea de adaptare rapidă la schimbările impuse de piaţă. Tehnologia informaţiei este unul dintre factorii cheie pentru competitivitatea companiilor, şi nu doar un element necesar pentru scăderea costurilor,” a afirmat Stephan Sieber, Director Service Industries, SAP AG. “ Sperăm ca soluţiile lansate astăzi de SAP să se dovedească a fi instrumentele de care companiile din România au nevoie pentru a răspunde cu success provocărilor mediului de afaceri prezent şi viitor,” a adăugat Stephan Sieber. (“Business 2010: Embrancing the challenge of change”- realizat de The Economist Intelligence Unit.)