SAP lansează SAP Banking Club

Primul eveniment din cadrul SAP Banking Club a reunit manageri ai principalelor bănci din România in cadrul unei curse de karting organizată pe circuitul de la Tunari

BucureştiCompania SAP, cel mai mare furnizor de software pentru afaceri la nivel mondial şi liderul pieţei de soluţii pentru organizaţiile financiar-bancare, a anunţat recent lansarea SAP Banking Club în România.

SAP Banking Club îşi propune să devină cadrul unor întâlniri informale dedicate managerilor din organizaţiile financiar-bancare româneşti. În cadrul clubului, manageri de top ai instituţiilor bancare se vor întâlni periodic pentru a dezbate teme de interes ale industriei, cum ar fi ultimele tendinţe din activitatea bancară europeană, managementul riscului bancar sau implicaţiile acordului BASEL II.

„Am decis înfiinţarea SAP Banking Club în urma dezvoltării deosebite a acestui sector în România, care impune o nouă generaţie de soluţii informatice pentru operaţiunile şi managementul bancar, şi în lumina schimbărilor importante care vor avea loc ca urmare a privatizărilor din acest domeniu,” a declarat Bogdan Mihăilescu, Director de Vânzări, SAP România. „Pentru SAP, clubul va reprezenta o modalitate de fi la curent cu necesităţile industriei şi cu modelele de afaceri utilizate în domeniul bancar românesc,” a adăugat Bogdan Mihailescu.

Membrii SAP Banking Club vor beneficia de întâlniri exclusive cu executivi din cele mai mari bănci europene, vor primi în mod gratuit studiile realizate de SAP în cooperare cu diverse instituţii de prestigiu de cercetare a pieţei, precum European Financial Marketing Association, IDC sau The Economist Business Intelligence Unit şi vor avea de asemenea acces la materiale de interes pentru mediul financiar-bancar.

„Domeniul financiar reprezintă pentru SAP una dintre preocupările majore, mai ales în zona Europei Centrale şi de Sud Est, unde instituţiile bancare reprezintă unul din vectorii de dezvoltare a zonei,” a spus Christian Schwarz, Director Financial Services, SAP EMEA Emerging Markets. „Comunităţi de afaceri precum Banking Club reprezintă deja o tradiţie pentru SAP, tradiţie care sperăm să găsească un teren favorabil şi în România,” a adăugat Christian Scwartz.

Evenimentul de lansare a SAP Banking Club a reunit peste 30 de manageri din instituţiile bancare din România, în cadrul unei curse de carting organizate pe circuitul Amckart de la Tunari.