Soluţia SAP susţine Primăria Sibiu în alinierea la standardele administrative ale Uniunii Europene

BucurestiCompania SAP, cel mai mare furnizor de software pentru sectorul public la nivel mondial, şi liderul pieţei de aplicaţii pentru gestiunea afacerilor din România, a anunţat finalizarea primei etape a proiectului de implementare a soluţiei SAP la Primăria Municipiului Sibiu. Astfel, Primăria Sibiu utilizează, începând cu această lună, soluţia SAP de management al proiectelor, care va oferi transparenţă gestionării fondurilor aferente iniţiativelor şi va alinia procesele Primăriei la standardele administrative practicate în Uniunea Europeană.

”Am luat decizia implementării unei soluţii SAP în contextul în care până la integrarea României în Uniunea Europeană nu mai este decât un an. Sibiul se află în acest moment în plină dezvoltare, beneficiind de fonduri provenite din surse variate, alocate pentru desfăşurarea mai multor proiecte, cum ar fi implementarea unui nou plan de urbanism sau reabilitarea unor obiective de importanţă istorică a oraşului. Am dorit să beneficiem de un sistem informatic capabil să gestioneze eficient toate aceste proiecte şi să ofere informaţii la zi despre stadiul lor de desfăşurare,” a declarat Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu.

Soluţia, implementată de compania Computer Sharing Bucureşti (CSB), oferă suport pentru planificarea, execuţia şi urmărirea tuturor aspectelor legate de derularea proiectelor Primăriei, atât din punct de vedere comercial, cât şi tehnic.

Implementarea soluţiei SAP a presupus structurarea activităţilor în ierarhii de sarcini pentru a permite Primăriei să urmărească în mod eficient derularea investiţiilor şi proiectelor. Soluţia SAP permite înregistrarea şi gestionarea tuturor operaţiunilor aferente proiectelor, precum obţinerea de informaţii despre metodele de achiziţionare a materialelor necesare executării proiectelor, consultarea centralizată a documentelor aferente, numărul contractelor aflate în derulare la un anumit moment, urmărirea detaliată a facturilor precum şi a fondurilor alocate realizării respectivului proiect.

„Beneficiul principal al implementării soluţiei SAP este eficientizarea activităţilor din cadrul Primăriei,” a declarat Adrian Bucura, Şef Departament Informatic în cadrul Primăriei Sibiu. „Dacă ne imaginăm că pentru orice informaţie de sinteză despre un proiect era nevoie ca mai multe persoane din departamente diferite să parcurgă sute de pagini, odată cu lansarea soluţiei s-a petrecut o schimbare fundamentală, deoarece în prezent doar două persoane pot să alcătuiască cu uşurinţă, în numai câteva minute, o foarte largă varietate de situaţii şi rapoarte necesare” a mai declarat Bucura.

Instruirea utilizatorilor-cheie şi a administratorilor, precum şi migrarea datelor din sistemele folosite anterior de Primărie au constituit părţi importante ale proiectului realizat de Computer Sharing Bucureşti.

„Cred că la succesul acestui proiect au contribuit implicarea ambelor echipe – atât a echipei CSB, cât şi a Primăriei Sibiu – şi determinarea colectivului implicat. Şi, nu în ultimul rând, atmosfera de entuziasm şi accesul la o tehnologie nouă şi performantă,” a declarat Radu Dumitru Magda, Director General, CSB.

Proiectul de la Primăria Sibiu va fi extins în perioada următoare prin implementarea de noi funcţionalităţi şi module SAP, astfel încât să devină un sistem informatic metropolitan integrat, care va acoperi nu numai necesităţile Primăriei, ci şi ale altor instituţii implicate în furnizarea de servicii pentru cetăţenii municipiului Sibiu.

”Ne dorim ca, prin intermediul SAP, instituţiile din administraţia publică să poată găsi soluţia necesară pentru creşterea eficienţei şi a transparenţei, scăderea costurilor, îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor şi a serviciilor către comunitate. Apreciem alegerea Primăriei din Sibiu ca pe un semnal pozitiv în direcţia alinierii administraţiei locale din România la normele şi practicile din administraţia din Uniunea Europeană, unde soluţiile SAP sunt utilizate pe o scară foarte largă”, a declarat Valentin Tomşa, Head of Office SAP România.