SAP deschide seria parteneriatelor pe platforma NetWeaver şi în România

La doar căteva săptămâni de la lansarea internaţională a Enterprise Services Community, SAP pune la dispoziţia companiilor de software din România platforma SAP NetWeaver pentru a facilita dezvoltarea de aplicaţii şi servicii inovative pentru companii

BucureştiSAP, liderul mondial al pieţei de aplicaţii pentru afaceri, consideră că ecosistemul de parteneri va juca un rol din ce în ce mai important în capacitatea producătorilor de software de a oferi aplicaţii pentru afaceri de generaţie următoare. Conform tendinţelor actuale, pentru a răspunde cerinţelor de flexibilitate din ce în ce mai accentuate pe care economia globală le impune, sistemele informatice vor miza pe arhitectura bazată pe servicii. Pentru a accelera adoptarea acestei arhitecturi (Enterprise Service Architecture – ESA) şi dezvoltarea în viitor de astfel de aplicaţii pentru afaceri, SAP pune la dispoziţia comunităţii producătorilor de software din România (ISV) o tehnologie performantă, de ultimă oră: platforma SAP NetWeaver. Iniţiativa face parte din strategia de deschidere a companiei către parteneriate menite să conducă la dezvoltarea de aplicaţii specializate, care să răspundă nevoilor de eficientizare şi dezvoltare specifice companiilor româneşti.

„Prin punerea la dispoziţia comunităţii producătorilor de software a platformei SAP NetWeaver, SAP face o schimbare importantă de strategie cu scopul de a deveni un real furnizor de platformă. În acest fel realizăm o deschidere către colaborarea cu toţi dezvoltatorii de soluţii software, indiferent dacă aplicaţiile acestora sunt complementare sau competitive cu produsele noastre, beneficiarul principal fiind clientul final” a declarat Andre Willems, Business Development Manager, SAP EMEA

Platforma de aplicaţii şi integrare SAP NetWeaver permite utilizarea tehnologiilor open source şi a serviciilor Web pentru dezvoltarea de aplicaţii specifice noi şi, în acelaşi timp, pentru integrarea de aplicaţii eterogene indiferent de tehnologia utilizată pentru dezvoltarea lor. SAP NetWeaver crează de asemenea cadrul pentru integrarea, simplificarea şi automatizarea proceselor de business din cadrul oricărei companii.

Arhitectura bazată pe servicii (ESA) oferă un nivel superior de flexibilitate permiţând astfel companiilor care o folosesc să-şi adapteze extrem de rapid activităţile şi procesele la schimbările pieţei.

„Suntem încredinţaţi că platforma SAP NetWeaver va constitui pentru comunitatea furnizorilor de software din România un instrument performant şi flexibil pentru dezvoltarea de noi aplicaţii. SAP îşi propune astfel să deschidă şi în România seria parteneriatelor care vor aduce clienţilor noştri soluţii inovative, accesibile, soluţii care să răspundă nevoilor specifice atât ale companiilor medii cât şi companiilor mari”, a declarat Ioana Pană, Channel Manager, SAP România.