SAP îşi consolidează poziţia pe piaţa aplicaţiilor de retail şi distribuţie prin anunţarea unui nou partener – Sistec-SBsol

Sistec-SBsol, membru RTC Holding, va oferi servicii de implementare şi consultanţă în special pentru companiile de retail si distributie.

BucureştiCompania SAP, liderul pieţei locale de aplicaţii pentru afaceri, continuă dezvoltarea de parteneriate de succes cu companii locale, prin încheierea unui acord de parteneriat cu Sistec-SBsol, Divizia de Solutii IT a Grupului RTC.

Ca urmare a acordului, Sistec-SBsol va oferi servicii de implementare şi consultanţă în principal pentru aplicaţiile SAP destinate companiilor de retail şi distribuţie, precum şi pentru aplicaţiile destinate întreprinderilor medii – SAP baseline Package şi SAP CRM Sales Express.

„Suntem încredinţaţi că echipa noastră va avea o contribuţie valoroasă la introducerea celor mai bune practici de afaceri, incluse în soluţiile dedicate SAP, pentru a susţine strategiile de afaceri ale companiilor româneşti,” a declarat Augustin Drăgan, Presedintele Sistec-SBsol.

Sistec-SBsol beneficiază de experienţa unei echipe de 27 de consultanţi SAP, manageri de proiect şi dezvoltatori, având ca arii de expertiză aplicaţiile pentru industriile de distribuţie, retail, producţie, construcţii, administraţie publică şi banking.

„Acest parteneriat va aduce un important beneficiu companiilor româneşti, deoarece combină expertiza soluţiilor SAP şi expertiza de business a specialiştilor Sistec-Sbsol,” a declarat Ioana Pană, Partner Manager SAP România. „Acest parteneriat se va înscrie printre primele încheiate în baza noului sistem de parteneriat SAP Partner Edge, lansat recent şi în România,” a adăugat Ioana Pană.

Programul SAP PartnerEdge, dedicat partenerilor pentru sectorul companiilor medii, depăşeşte sfera clasică a programelor de channel management şi oferă un cadru complet de desfăşurare a afacerilor. Unul din scopurile programului este de a sprijini partenerii SAP să aibă o prezenţă şi mai activă pe piaţa companiilor medii, prin accesul la tehnologia, aplicaţiile şi instrumentele tehnice şi de vânzări dedicate pentru acest segment.

Despre Sistec-SBsol

“Sistec-SBsol” reuneste o echipa de peste 150 de specialisti, oferind un pachet diversificat de solutii si servicii IT pentru afaceri: consultanta pentru organizarea fluxurilor de business ale companiei, consultanta pentru implementari ERP si CRM, mentenanta software si hardware, dezvoltare web si software customizat, instalare si adminstrare retele, hosting baze de date si site-uri web. Serviciile pot fi integrate in pachete complexe de solutii software si de infrastructura “la cheie”, care se implementeaza dupa o analiza atenta a obiectivelor si exigentelor clientului. (Pentru mai multe informatii: www.sbsol.ro)

Pe langa Divizia de Solutii IT Sistec-SBsol, Grupul RTC este prezent, de asemenea, pe zona de retail IT&C (prin brand-ul Best Computers) si pe piata de distributie IT (prin Divizia ProCa).
In 2005, Grupul RTC a obtinut un rulaj de 237 milioane euro, din care 25% provin din activitatile desfasurate pe piata de IT.
Pentru 2006, cifra de afaceri estimata la nivelul intregului Grup pe zona IT este de 100 milioane euro, mai mult de 30% din rulajul total estimat de Grup (300 milioane euro) pentru finele acestui an.