Titan Mar implementează SAP pentru a-şi îmbunătăţi procesele decizionale şi pentru a creşte transparenţa gestionării proiectelor

Soluţia SAP va susţine alinierea proceselor Titan Mar / Marmosim la standardele internaţionale de protejare a mediului şi control al calităţii

BucureştiSAP, liderul pieţei de aplicaţii software pentru afaceri, anunţă începerea implementării soluţiei mySAP ERP la Titan Mar – Marmosim, principalul producător de suprafeţe ornamentale din piatră naturală din România. Soluţia SAP va facilita procesele de analiză a datelor şi accesul la informaţiile necesare, oferind conducerii Titan Mar o imagine completă, în timp real, asupra performanţei companiei şi a situaţiei sale pe piaţă.

TitanMar a ales aplicaţia SAP datorită solidităţii şi maturităţii acesteia, ca şi datorită faptului că SAP, cu o experienţă de peste 30 de ani în software-ul pentru afaceri, oferă cea mai consistentă gamă de aplicaţii adaptate pentru industrie. Factori decisivi au fost scalabilitatea sistemului şi posibilităţile de extindere a functionalităţilor, dat fiind că firma are planuri mari de dezvoltare, ca şi faptul că aplicaţia SAP a asigurat flexibilitate maximă în adaptarea proceselor la necesităţile companiei şi a avut cel mai bun raport între preţ şi calitate.

„Când am ales să investim într-o aplicaţie SAP am luat o decizie strategică, menită să susţină dezvoltarea pe termen lung a companiei, prin optimizarea proceselor de bază şi adoptarea celor mai bune practici de afaceri din industrie. Am avut în vedere şi întreţinerea pe termen lung a aplicaţiei şi posibilităţile de extindere ulterioară a funcţionalităţilor sau a numărului de utilizatori, o dată cu creşterea companiei,” a declarat Cristi Dinu, Marketing Manager Titan Mar.

Aplicaţia SAP implementată în cadrul TitanMar va gestiona procesele financiar-contabile, managementul materialelor, procesele de vânzări şi distribuţie, resurse umane şi plata salariilor. Proiectul de implementare al aplicaţiei va fi realizat de companiile SOBIS şi Computer Sharing Bucureşti, parteneri SAP, şi va fi finalizat în aproximativ şase luni.

„Computer Sharing Bucuresti este o companie cu experienţă în implementarea SAP privitoare la procesele economice specifice TitanMar. Considerăm că vom putea să găsim împreună soluţia optimă de integrare eficientă a acestor procese, pentru a oferi managementului TitanMar imaginea de ansamblu asupra companiei şi performanţa dorită”, consideră Iulia Tufiş, Manager Proiect SAP, CSB.

„SOBIS este o companie orientată spre client şi necesitaţile sale. Ştim ca SAP este alegerea corectă pentru Titan Mar şi că aplicaţia acoperă cel mai bine cerinţele lor. Suntem convinşi că implementarea va fi un real succes şi va continua o serie de colaborări reuşite,” a spus Adriana Enuş, Account Manager, SOBIS.

Despre Titan Mar

TITAN MAR & MARMOSIM este principalul producător mondial de marmură roz şi liderul naţional în domeniul rocilor ornamentale. TITAN MAR a fost infiinţată în 1994, având ca obiect de activitate prelucrarea, comercializarea, montajul şi întreţinerea suprafeţelor din piatră naturală. TITAN MAR a achiziţionat, în anul 1998, pachetul majoritar de acţiuni de la MARMOSIM Simeria, cea mai importantă companie autohtonă în domeniul extracţiei şi prelucrării rocilor ornamentale.

Experienţei de peste 120 de ani acumulate de Marmosim i s-au adăugat entuziasmul şi tineretea echipei de la TITAN MAR, împreună formând o forţă care a reusit să impună frumuseţea şi nobleţea marmurei în ţară şi pe plan internaţional.

Anul 2006 este un an cu proiecte de anvergură pentru TITAN MAR. Compania planifică construirea unui nou depozit şi a unui show-room pe o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de expunere de peste 200.000 de metri produse în lastre şi placaje. Investiţia se va ridica la circa 6 milioane de euro şi va prezenta un spaţiu cu o organizare şi dotare tehnică ce nu au mai fost abordate.

Titan Mar a executat proiecte de mari dimensiuni pe piaţa locală, precum Centrul Financiar Bancar Sibiu, Casa Capşa, Hotel Marriott Bucuresti, Aeroportul Otopeni (aripa noua), precum şi numeroase sedii de organizatii printre care amintim: LPF, OMV, KLM şi numeroase reşedinţe particulare. Restaurarea celebrului Dom din Milano s-a făcut în întregime cu marmură de Ruşchiţa, extrasă dintr-una din cele 14 zăcăminte de piatră aflate în exploatarea TITAN MAR & MARMOSIM. Peste 60% din producţia celor două companii este destinată exportului pentru pieţe precum Japonia, Germania, Italia, Emiratele Arabe Unite, Israel, Taiwan, Hong Kong sau Singapore.