Municipalitatea Parisului îşi gestionează operaţiunile financiare cu mySAP ERP

Oraşul Paris a ales mySAP™ ERP pentru a creşte transparenţa managementului financiar

BucureştiCu ocazia celei mai mari conferinţe anuale dedicate clienţilor şi partenerilor SAP, SAPPHIRE’ 06, care a avut loc la Paris, compania SAP, liderul global al pieţei de aplicaţii pentru afaceri, a anunţat că oraşul Paris a ales aplicaţia mySAP ERP pentru a susţine modernizarea infrastructurii IT utilizate şi integrarea proceselor financiare ale municipalităţii. “Oraşul Luminilor” se alătură astfel unui număr tot mai mare de autorităţi federale, centrale şi locale din întreaga lume, care aleg portofoliul de soluţii SAP for Public Sector pentru a-şi administra mai eficient operaţiunile.

Oraşul va rula aplicaţia integrată mySAP ERP special proiectată pentru organizaţiile publice, pentru a câştiga o mai mare transparenţă a operaţiunilor financiare şi pentru a asigura decizii mai bine întemeiate şi servicii publice mai bune pentru cei peste 2,1 milioane locuitori ai capitalei franceze. Sistemul SAP va permite oraşului să pună la punct procedurile cerute de legislaţia recent adoptată de Parlamentul francez cu scopul de a furniza un nivel crescut de transparenţă în ceea ce priveşte cheltuielile publice.

În cadrul procesului de selecţie a celei mai potrivite aplicaţii, municipalitatea Parisului a evaluat mai mulţi furnizori de software şi s-a consultat cu organismele de decizie din mai multe oraşe europene, între care Viena, Madrid şi Roma – ale căror municipalităţi foloseau deja aplicaţii SAP. Pe lângă experienţa vastă în sectorul public, primăria Parisului căuta şi o aplicaţie care să susţină tranziţia către un mediu de aplicaţii software de tip open source. Oficialii oraşului au fost impresionaţi de realizările SAP în acest domeniu. Aplicaţiile companiei rulează pe Linux încă din 1999, iar SAP oferă suport continuu pentru bazele de date de tip open source.

Oficialităţile Parisului văd în SAP NetWeaver® platforma tehnică potrivită pentru susţinerea infrastructurii de aplicaţii curente şi viitoare ale oraşului, deoarece platforma utilizează standardele consacrate ale industriei şi oferă cea mai largă serie de opţiuni în alegerea tehnologiilor pe care doresc să le folosească.

Soluţia mySAP ERP va fi utilizată de aproximativ 2.000 de funcţionari, care îşi vor începe activitatea progresiv, începând cu primul trimestru al anului 2007, până la finalizarea derulării programului, la începutul anului 2008.

“Administraţiile publice din întreaga lume se confruntă cu provocarea de a-şi moderniza şi integra sistemele IT, furnizând în acelaşi timp mai multă transparenţă în ceea ce priveşte cheltuielile publice,” a declarat Léo Apotheker, Preşedinte şi membru al Comitetului Director, SAP. “Organizaţiile din sectorul public se bazează într-o măsură tot mai mare pe SAP. Soluţiile noastre integrate furnizează oraşului Paris o infrastructură modernă, flexibilă, care să ajute municipalitatea să monitorizeze şi să analizeze în timp real sistemele sale financiare. Ca locuitor al oraşului Paris, sunt deosebit de mândru că SAP va juca rolul principal în acest efort guvernamental de modernizare.”

În România, aplicaţiile SAP oferă suport în administrarea fondurilor şi gestionarea proiectelor în cadrul mai multor municipalităţi, printre care se numără primăria oraşului Sibiu, care va fi, alături de Luxemburg, una dintre cele două capitale culturale ale Europei în anul 2007.

Despre aplicaţiile SAP pentru Sectorul Public

Aplicaţiile SAP pentru Sectorul Public oferă guvernelor şi organizaţiilor din sectorul public soluţii pentru eficientizarea proceselor, creşterea transparenţei şi pentru a servi mai bine interesul public. Cu mai mult de 1.070 de clienţi în peste 70 de ţări, SAP este liderul furnizorilor de aplicaţii software pentru afaceri destinate sectorului public.