SAP România reconfirmă poziţia de lider în topul producătorilor de aplicaţii pentru afaceri din România

Pe o piaţă cu o valoare totală de 45,07 milioane USD, SAP România a deţinut în 2005 28,3% din vânzările de soluţii pentru afaceri

BucureştiSAP România se află pe primul loc în clasamentul furnizorilor de aplicaţii de afaceri, cu o cotă de piaţă de 28,3% în anul 2005 în România, arată cel mai recent studiu IDC pentru piaţa EAS – Enterprise Aplications Software.

Conform IDC, în 2005, vânzările SAP din licenţe software şi mentenanţă au înregistrat în 2005, pentru al patrulea an consecutiv, o creştere semnificativă de peste 50%, comparativ cu anul precedent.

„Strategia noastră şi-a dovedit încă o dată succesul pe termen lung, SAP menţinându-şi poziţia de lider de necontestat şi în România. Tot mai mulţi clienţi au înţeles beneficiile colaborării cu SAP precum şi avantajele ce decurg din folosirea unor soluţii performante şi utilizate pe scară largă la nivel mondial”, a declarat Valentin Tomşa, Country Manager, SAP România. „Acest rezultat a fost posibil datorită unui efort conjugat al SAP şi partenerilor noştri, care ne-au sprijinit cu entuziasm”, a adăugat Valentin Tomşa.

SAP a avut o creştere importantă şi în zona companiilor mici şi mijlocii, segment care a a cunoscut o dezvoltare peste media pieţei EAS în România. De altfel, la nivelul întregii pieţe, segmentul companiilor medii s-a clasat pe locul doi cu peste 27,3% din vânzările de aplicaţii pentru afaceri, în creştere faţă de anii trecuţi. Totodată, pe piaţa din România aplicaţiile cheie de management a resurselor întreprinderii, cum ar fi modulele financiare, cele de resurse umane, payroll, achiziţii şi procesare comenzi (ERM – Enterprise Resource Management) au fost în continuare cele mai bine vândute.

„În 2005 piaţa EAS a atins valoarea de 45.07 milioane USD, reprezentând o creştere anuală de 27.45%, de la 35.36 milioane USD în anul 2004,” a declarat Laurenţiu Popescu, Branch Manager, IDC Romania. „Deşi în 2005 piaţa a continuat să se consolideze, România se situează totuşi în urmă comparativ cu pieţele central europene, precum Cehia sau Ungaria. Investiţiile continue ale companiilor majore din acest domeniu vor contribui la dezvoltarea pieţei, în special prin atenţia sporită acordată soluţiilor pentru companiile mici şi medii, un motor de creştere important al pieţei româneşti” a adăugat Laurenţiu Popescu.

Studiul IDC preconizează că piaţa EAS va continua să crească până în 2009 cu o rată anuală medie de 19,7%, influenţată de aderarea României la Uniunea Europeană, dezvoltarea economică generală, creşterea pieţei IT, precum şi de intrările de investiţii străine şi proiectele de modernizare a infrastructurii publice.