SAP AG anunţă înfiinţarea unui centru global de consultanţă pentru Europa la Bucureşti

Centrul va furniza servicii de consultanţă cu valoare adăugată pentru proiectele majore ale SAP din întreaga lume şi în special din Europa

BucureştiSAP AG şi-a anunţat astăzi oficial intenţia de a deschide un nou centru global de consultanţă (Global Delivery Center) la Bucureşti, pentru a susţine dezvoltarea serviciilor de consultanţă SAP la nivel mondial.

Centrul va oferi servicii de consultanţă cu valoare adăugată ridicată pentru proiectele SAP din întreaga lume şi în special din Europa, susţinând astfel reţeaua globală de consultanţi SAP. Clienţii SAP vor beneficia astfel de o forţă de muncă de înaltă calificare, care va furniza servicii eficiente, replicabile. Centrul îşi va începe activitatea cu aproximativ o sută de consultanţi, cu experienţă în implementarea de proiecte ERP sau în domenii specifice de afaceri.

„O dată cu deschiderea acestui centru de consultanţă în Bucureşti, România devine o componentă vitală a activităţilor de consultanţă SAP. Performanţa şi calitatea forţei de muncă de aici, din România, sunt impresionante şi credem că investiţia noastră strategică va începe în scurt timp să îşi demonstreze beneficiile,” a declarat Stephan Gruler, COO, SAP Consulting.

Modelul de livrare globală a serviciilor practicat de SAP Consulting încorporează ideea de pachete de servicii – de exemplu, prin servicii pre-configurate care pot fi adaptate pentru scopul unui anumit proiect. Pentru livrarea acestor servicii va fi implicată şi reţeaua de parteneri SAP.

Pentru a da un exemplu, migrarea la o nouă aplicaţie şi testarea noului sistem pot fi efectuate de la distanţă, în timp ce definirea proceselor şi a scopului proiectului se poate face la faţa locului. Întrucât nu toate serviciile trebuie oferite la faţa locului şi în acelaşi timp, modelul global de livrare permite clienţilor să beneficieze de resursele necesare, în funcţie de aspecte precum costul, competenţa, flexibilitatea, rapiditatea sau disponibilitatea acestor resurse.

“Modelul global de livrare a serviciilor înseamnă economisirea a 20 până la 30 % din costurile unui proiect,” a declarat Jan Grasshof, Head of Distributed Delivery, SAP Consulting. “Acest model asigură o metodologie cu success demonstrat pentru controlul riscurilor, un plan de accelerare a livrării unui proiect precum şi acces la echipele de consultanţi SAP, cu o pregătire consistentă în cele mai recente soluţii SAP şi expertiză atât în industrii cât şi în tehnologii precum master data management sau RFID”, a adăugat Jan Grasshoff.

Costul proiectelor de implementare este un factor care influenţează decizia adoptării unei soluţii, însă nu este singurul factor determinant. Pentru a asigura succesul unui proiect, este important să se pună în balanţă calitatea şi accesibilitatea serviciilor, dar şi preţurile competitive. Posibilitatea de a oferi cea mai bună expertiză în domeniu la un preţ accesibil, 24 de ore din 24, este un factor important de succes pentru modelul global de livrare a serviciilor, folosit de SAP. Acesta este unul dintre motivele pentru care SAP are centre globale de servicii, situate în diverse locaţii, folosind cei peste 10.000 de consultanţi proprii în cel mai eficient mod, pentru a răspunde necesităţilor clienţilor.

Centrul de consultanţă din Bucureşti va fi singurul de acest fel din Europa şi al cincilea din lume, alte centre similare fiind situate în Bangalore şi Delhi, India; Dalian, China şi Buenos Aires, Argentina.

“SAP Romania va susţine deschiderea centrului de consultanţă în Bucureşti,” a declarat Valentin Tomşa, General Manager, SAP România. “Echipa noastră va furniza suport în activitatea de recrutare şi instruire a specialiştilor Centrului, precum şi pentru instalarea Centrului într-o nouă locaţie, anul viitor. De asemenea, suntem convinşi că deschiderea acestui centru va aduce beneficii majore şi noi oportunităţi de afaceri pentru SAP în România”, a adăugat Valentin Tomşa.