SAP lansează în România o nouă aplicaţie pentru gestionarea proceselor logistice

Lansarea a avut loc în cadrul ediţiei de la Bucureşti a SAP World Tour 2006;
Inovarea în IT joacă un rol esenţial pentru companii în menţinerea avantajelor competitive, susţin specialiştii SAP

BucureştiSAP România a lansat pe piaţa locală soluţia SAP All-in-One Logistic package – o soluţie destinată gestionării proceselor logistice ale companiilor româneşti. Lansarea a avut loc în cadrul SAP World Tour România- cel mai important eveniment SAP al anului, la care au participat peste 200 de companii româneşti.

„Activităţile logistice reprezintă un element foarte important, care poate influenţa adesea decisiv succesul sau insuccesul unei afaceri. Companiile care desfăşoară procese logistice trebuie să devină mai competitive – iar tehnologia este un factor diferenţiator, necesar pentru o creştere profitabilă” a declarat Ioana Pană, Partner Manager, SAP România. „SAP All-in-One Logistic package este răspunsul SAP la aceste necesităţi: o soluţie integrată, care gestionează şi automatizează procesele şi activităţile logistice derulate de companiile medii, indiferent de industria în care activează,” a adăugat Ioana Pană.

Soluţia SAP All-in-One Logistic package oferă o serie de funcţionalităţi de bază printre care se numără: gestionarea financiară şi contabilă, gestiunea mijloacelor fixe, managementul centrelor de cost şi analiza profitabilităţii, gestionarea aprovizionării, transporturilor, stocurilor şi distribuţiei, precum şi a operaţiunilor de transport şi livrare.

Cererea de soluţii care acoperă procesele de distribuţie şi logistică este din ce în ce mai consistentă în România. Potrivit IDC, în 2005 acest segment de aplicaţii a fost al treilea ca importanţă din punct de vedere al veniturilor realizate de producătorii de software, reprezentând 10,1% din piaţa totală a aplicaţiilor pentru afaceri.

„Optimizarea operaţiunilor de logistică reprezintă încă un concept nou pe piaţa noastră,” declară Laurenţiu Popescu, Branch Manager, IDC România. „Pe măsură însă ce companiile îşi vor extinde aria de desfăşurare a afacerilor şi vor acoperi arii geografice mai largi, vor avea nevoie de instrumente integrate pentru gestionarea parcurilor de vehicule, a furnizorilor şi a inventarului. Această necesitate va impulsiona şi mai mult cererea de aplicaţii software dedicate acestui domeniu,” a adăugat Laurenţiu Popescu.

Alături de lansarea noii soluţii SAP All-in-One Logistic package, ediţia de la Bucureşti a SAP World Tour a adus participanţilor prezentări de interes despre rolul inovaţiei şi al IT-ului pentru succesul afacerilor, despre provocările companiilor româneşti în prag de aderare la Uniunea Europeană ca şi despre modalităţile de finanţare a proiectelor IT. SAP World Tour a oferit totodată clienţilor şi partenerilor companiei posibilitatea de a se familiariza cu noile produse lansate în România şi să beneficieze de experienţa altor clienţi SAP – precum Agricola, Electrica, RAO, Tornado, Vincon – prin studiile de caz prezentate. Evenimentul SAP World Tour este organizat în 76 de oraşe din întreaga lume, între care şi Bucureşti.

Cu ocazia SAP World Tour, Valentin Tomşa, General Manager SAP România, a subliniat rezultatele foarte bune ale companiei pe piaţa locală: “În 2005, pentru al patrulea an consecutiv ne-am plasat în fruntea clasamentului furnizorilor de aplicaţii software pentru afaceri din România, cu o creştere a veniturilor de peste 50% şi o cotă de piaţă de 28,3%. În prezent sunt peste 180 de companii ce utilizează aplicaţiile SAP în România, iar peste 80% dintre noii clienţi anul acesta sunt companii româneşti mijlocii. Misiunea noastră rămâne aceea de a oferi cele mai bune soluţii pentru a ajuta companiile româneşti să devină mai eficiente şi să răspundă cu succes noilor realităţi economice după intrarea României în Uniunea Europeană.”

Partenerii evenimentului SAP World Tour în România sunt companiile HP, Architected Business Solutions, IMG, Integrator, Romsys, S&T România, Sistec-SBsol şi Softwin.