SAP – “Cel mai bun angajator din Germania” pentru cel de al treilea an la rând

BucurestiCompania SAP a fost numită “Cel mai bun angajator din Germania” pentru cel de al treilea an consecutiv. În anul 2007, “Cel mai bun loc de muncă” este din nou SAP, reuşind să surclaseze celelalte companii din categoria celor cu peste 5.000 de angajaţi. În plus, SAP a primit premiul special la categoria “Sănătate” pentru programul său complex de asigurări de sănătate oferit angajaţilor. Distincţia obţinută la ceremonia de decernare a premiilor de la Berlin, califică direct SAP drept nominalizată în selecţia pentru cel mai atractiv angajator din Europa.

Mai mult de 198 companii germane de diferite mărimi şi din industrii diverse au participat în acest program, organizat de Institutul “Great Place to Work” din Germania în cooperare cu Capital, instituţii ale statului şi alţi parteneri.

Clasamentul este alcătuit în urma evaluării companiei chiar de către angajaţi şi nu în urma aprecierii unui juriu. Conform standardelor internaţionale dezvoltate de Institutul “Great Place to Work”, sondajele de opinie printre angajaţi sunt efectuate sub anonimat. Din cadrul companiei SAP, 343 de angajaţi au răspuns la aproximativ 60 de întrebări din cinci categorii: corectitudine, spirit de echipă, credibilitate, mândrie şi respect faţă de angajator. Clasificările acoperă întregul spectru al relaţiilor din cadrul companiei şi toate aspectele relevante. Calificativele mari acordate de angajaţii SAP scot în evidenţă importanţa pe care compania o acordă culturii organizaţionale. Printre caracteristicile care au făcut din SAP cel mai bun angajator au fost responsabilitatea personală de a obţine un grad ridicat de satisfacţie a clienţilor, inovaţia şi calitatea produselor, şi eforturile de a furniza produse de cea mai bună calitate.

“Suntem extrem de încântaţi să fim cel mai bun angajator din Germania pentru cel de al treilea an consecutiv,” a declarat Claus E. Heinrich, membru în consiliul executiv al SAP şi responsabil de resurse umane. “Acest premiu demonstrează clar încă o dată că noi nu doar cerem performanţa angajaţilor noştri, ci le şi oferim un mediu de lucru atractiv.”

Cu ocazia iniţiativei de anul trecut, SAP a primit distincţii excepţionale în categoriile „Şanse egale” şi „Diversitate”, iar în anul 2005 în categoria „Corectitudine”.