Soluţiile SAP asigură conformitatea companiilor româneşti cu reglementările Uniunii Europene

BucureştiCompania SAP, cel mai mare furnizor de soluţii software pentru afaceri la nivel mondial şi naţional, se implică activ în procesul de asigurare a conformităţii companiilor româneşti cu noile reglementări ale Uniunii Europene.

Aderarea la UE aduce noi provocări – o competiţie crescută (în special pentru companiile mici şi medii) şi noi reglementări care impun modificări ale proceselor interne ale companiilor. La nivel de companie apar schimbări în modul de interpretare şi de abordare a proceselelor referitoare la achiziţiile intra-comunitare, la analiza proceselor de import-export, la noile reguli de încadrare pentru TVA şi raportările specifice către Ministerul de Finanţe şi Institutul Naţional de Statistică (Intrastat si VIES 390).

Soluţiile SAP au încorporate funcţionalităţi care asigură conformitatea cu reglementările Uniunii Europene deja publicate în România, iar clienţii SAP au fost informaţi încă din luna Noiembrie despre modalitatea de a efectua setările în sistem. SAP pregăteşte toate schimbările şi le pune la dispoziţia clienţilor pe măsură ce legislaţia românescă va fi actualizată în conformitate cu noile reglementări. SAP oferă totodată şi suportul tehnic necesar pentru activarea componentelor.

„La nivel de companie, derularea operaţiunilor de afaceri în spaţiul european presupune modificări asupra activităţilor de livrări sau achiziţii în sau din Uniunea Europeană. Un avantaj major pentru clienţii SAP este că funcţionalităţile corespunzătoare sunt deja dezvoltate şi trebuie doar activate, fără un efort financiar suplimentar din partea clienţilor noştri. În acelaşi timp, toate rapoartele către instituţiile statului pot fi realizate prin sistemul SAP.” a declarat Violeta Cristache, Senior Product Manager, SAP România.

SAP oferă încă de la începutul activităţii sale în România soluţii adaptate legislaţiei şi cerinţelor firmelor româneşti. Totodată, clienţii SAP beneficiază de expertiza internaţională a companiei în lucrul cu companiile din spaţiul european, de experienţa dobândită în ţările care au aderat acum 3 ani la Uniunea Europeană, dar şi de expertiza partenerilor SAP din România.

„Fluxul de informaţii între clienţi şi SAP România se va realiza ca şi până acum on-line, iar echipa globală care lucrează împreună cu consultanţii locali va asigura în permanenţă suportul necesar. Clienţii SAP beneficiază de suport 24 de ore din 24”, a mai adăugat Violeta Cristache.

SAP are peste 200 de clienţi în România care beneficiază de soluţia localizată, adaptată în permanenţă cerinţelor legislative. SAP este cea mai utilizată soluţie software în Uniunea Europeană, atât de companiile private, cât şi de organizaţiile publice. De asemenea, Comisia Europeană foloseşte SAP pentru integrarea contabilităţii sale generale, bugetare şi analitice. (mai multe informaţii in articolul urmator)