Instituţiile publice româneşti implementează soluţii SAP

BucurestiInstituţiile publice româneşti implementează tot mai des soluţii informatice integrate, pentru a putea răspunde cerinţelor impuse de integrarea în UE, pentru o bună transparenţă a proceselor şi o operativitate crescută. Implementarea unui sistem informatic integrat intr-o instituţie publică trebuie să ţină însă cont de elementele specifice activităţilor care se desfăşoara în sectorul public şi de responsabilitatea socială care caracterizează orice astfel de instituţie.

„Instituţiile din sectorul public trebuie să treacă testul compatibilităţii cu sistemul comunitar, pentru a obţine acces la fondurile europene, pentru care transparenţa proceselor din cadrul instituţiei este o condiţie obligatorie. Ca furnizor de soluţii pentru sectorul public în statele membre ale Uniunii Europene, SAP beneficiază de o vastă expertiză în domeniu, acumulată de-a lungul anilor de lucru cu organizaţii din toate ţările comunitare”, spune Valentin Tomşa, Director General SAP România.

SAP pune la dispoziţia sectorului public din România soluţii integrate ce conţin instrumente de gestionare integrată a tuturor proceselor de administraţie publică. Soluţiile SAP permit guvernelor şi organizaţiilor publice să îşi imbunătăţească viabilitatea, eficienţa şi transparenţa proceselor în acelasi timp cu deservirea mai bună a nevoilor cetăţenilor. Primele instituţii din sectorul public românesc care au decis implementarea de soluţii informatice integrate SAP sunt Primăria Satu Mare şi Apă Canal Sibiu. În ambele cazuri, implementarea soluţiilor a fost realizată de către Computer Sharing Bucuresti, partener al SAP România.

„Solutiile software integrate SAP sunt complet adaptate legislaţiei europene şi au devenit un adevărat standard de referinţă. Computer Sharing Bucureşti implementează cu succes încă din anul 2002 astfel de soluţii de afaceri, atât pentru organizaţii din sectorul public cât şi pentru cel privat. Computer Sharing Bucureşti s-a remarcat drept furnizor de soluţii complexe prin adaptarea soluţiilor de succes internaţional la cerinţele pieţei româneşti şi cele specifice ale clientului”, declară Radu Dumitru Magda, General Manager Computer Sharing Bucureşti.

Primăria Satu Mare gestionează bugete cu SAP ERP

Primăria Satu Mare a decis să implementeze o soluţie de gestiune datorită necesităţii tot mai stringente de a avea un sistem informatic performant, integrat şi care să fie aliniat la standardele europene. La nivelul primăriei s-a urmărit, în principal, atingerea a două obiective globale: crearea condiţiilor pentru informatizarea activităţilor şi eficientizarea proceselor primăriei. La licitaţia organizată de Primăria Satu Mare s-au prezentat mai multe companii cu diferite soluţii. Insă doar soluţia SAP a primit punctaj maxim în funcţie de toate criteriile tehnice prevăzute în caietul de sarcini.

Primăria Satu Mare a ales soluţia SAP ERP cu funcţionalităţile de contabilitate financiară, gestiune bugete şi management de proiect pentru a înlocui soluţiile utilizate anterior. Avantajele utilizării soluţiilor SAP au convins conducerea primăriei să extindă procesul de implementare şi în cadrul celorlalte departamente, dar şi pentru unităţile din subordinea primăriei.

„Cu SAP ERP beneficiem de o soluţie performantă, adaptată cerinţelor specifice administraţiei locale şi care ne-a asigurat acumularea unei experienţe profesionale de foarte bună calitate”, declară Dana Corodan, IT Manager, Primăria Satu Mare.

Apă Canal Sibiu a acceptat provocarea SAP

Apă Canal Sibiu a ales soluţia SAP ERP pentru gestiunea activităţilor sale, înţelegând necesitatea deţinerii unei informaţii corecte în timp real, într-o piaţă a utilităţilor în curs de aşezare şi totodată dinamică. Astfel, instituţia beneficiază de un sistem integrat, care oferă un suport performant pentru activităţile firmei în aria financiar contabilă, control costuri, gestiune investiţii, întreţinere şi reparaţii, servicii clienţi, gestiune proiecte, desfacere şi aprovizionare.
În plus, utilizarea soluţiei SAP a deschis noi perspective pentru extinderea sistemului cu noi aplicaţii, specifice companiilor de apă-canal. Soluţia pentru utilităţi SAP este în curs de implementare şi va maximiza eficienţa activităţii de bază a instituţiei, urmând ca din aprilie 2007 să demareze proiectul de implementare a soluţiei SAP de management al resurselor umane şi salarizării. Totodată, compania va implementa soluţia de administrare a centrului de relaţii cu clienţii (SAP CRM) şi va pune bazele sistemului de analize manageriale care vor susţine procesul decizional al societăţii. Apă Canal Sibiu va dispune astfel de o soluţie completă, specifică industriei de utilităţi, care va integra toate procesele de gestiune precum şi relaţia cu clienţii şi furnizorii companiei.

“Am ales soluţia SAP pentru ca ne-a pus la dispoziţie cele mai bune practici de afaceri din domeniul utilităţilor şi pentru că este un instrument performant pentru eficientizarea operaţiunilor noastre, folosind experinţa unor companii internaţionale de renume din domeniu” a declarat Mircea Niculescu, Director General, Apă Canal Sibiu.