SAP schimbă regulile jocului în abordarea soluţiilor pentru IMM-uri

BucurestiSAP România continuă strategia de a oferi cea mai performantă tehnologie, adaptată necesităţilor companiilor româneşti, în special în contextul aderării recente la Uniunea Europeană care va aduce schimbări majore în peisajul competitiv şi legislativ românesc.

Pentru a-şi menţine poziţia pe piaţă, şi cu atât mai mult să îşi asigure creşterea pe termen lung, companiile româneşti solicită din ce în ce mai mult astfel de aplicaţii standard, integrate de gestiune a afacerii, odată cu serviciile complementare adoptării acestor soluţii. Analiştii de piaţă au estimat de altfel o creştere anuală a pieţei de aplicaţii şi servicii din România de peste 25%, chiar până la 30% în anul 2005 (conform unui studiu recent Pierre Audoin Consultants).

Analiştii de piaţă validează în plus faptul că firmele mici şi medii au nevoie de soluţii software stabile şi performante, care să le susţină creşterea pe termen lung şi să le ofere avantaje competitive. „SAP, împreună cu partenerii dedicaţi, face accesibilă companiilor mici şi mijlocii experienţa câştigată în proiectele derulate de companiile mari din întreaga lume, prin oferirea celor mai bune practici de afaceri specifice industriilor în care activează. Companiile româneşti îşi pot adapta astfel rapid modelul de business şi procesele noilor condiţii de piaţă, folosind un software performant pentru se concentra asupra scopurilor în afaceri şi pentru a-şi menţine competitivitatea”, declară Ioana Pana – Partner Manager SAP România.

SAP oferă o valoare adăugată unică prin conţinutul de business al solutiilor sale. Acesta conectează şi integrează tehnologia cu aspectele concrete de business reducând semnificativ costul total al proprietăţii. Conţinutul de business este oferit absolut gratuit pentru toate soluţiile de afaceri SAP. Conţinutul de business face ca soluţiile SAP să fie deja preconfigurate pentru industria clientului respectiv, oferind cele mai bune practici de afaceri din acel domeniu, indicatori de performanţă predefiniţi sau conţinut pentru portalul destinat angajaţilor.

Cele mai bune practici reprezintă o sinteză a modului în care cele mai de success companii din lume îşi gestionează afacerile. Mai exact utilizatorul are la dispoziţie scenarii, proceduri de business, setări de configurare sau cataloage de teste, pe care le poate utiliza ca inspiraţie sau model în implementarea propriilor procese de business. Fiecare utilizator din companie are acces la conţinutul de business corespunzător departamentului din care face parte. Soluţiile SAP oferă sute de indicatori de performanţă sau analize predefinite, care adresează atât departamentele funcţionale ale unei întreprinderi (financiar, aprovizionare, producţie, etc), cât şi domeniul specific de industrie (retail, bunuri de consum, farma, etc). Pe baza analizelor şi rapoartelor s-a descoperit ca acest conţinut de business reduce cu peste 25% timpul de implementare al soluţiilor SAP, iar calitatea suportului acordat utilizatorului creşte cu peste 40%.

„Companiile medii europene sunt mai puternice decât cele mai puternice companii româneşti şi acestea vor intra cu siguranţă pe piaţa românească în următorii ani. Prin urmare, companiile româneşti vor avea două alternative: fie să devină profitabile şi să intre în competiţie prin gestionarea cât mai bună a afacerii, fie să fie vândute – caz în care soluţiile de software de afaceri conferă un plus de valoare companiei”, a afirmat Metodiu Mehmet – Director General FairValue – în cadrul unui seminar recent dedicat firmelor medii.

Despre SAP All-in-One ERP package

SAP All-in-One ERP Package este o soluţie performantă de tip ERP care poate fi implementată rapid (în 12-14 săptămâni) şi la un cost scăzut. Aceasta asigură funcţionalităţile principale, necesare oricărei companii precum gestiunea financiară, gestiunea contabilă, gestiunea mijloacelor fixe, aprovizionarea şi gestiunea stocurilor, vânzări şi distribuţie, sau managementul centrelor de cost.

Soluţia SAP All-in-One ERP este adaptată necesităţilor companiilor mici şi mijlocii, oferind costuri şi durată de implementare reduse datorită scenariilor complete preconfigurate pentru procesele de afaceri. De asemenea, soluţia vine în întâmpinarea companiilor româneşti prin înglobarea celor mai bune practici pentru afaceri rezultate din colaborarea cu cele mai de succes companii din lume.

Despre FairValue

FairValue este o companie românească orientată către furnizarea de soluţii informatice avansate pentru companiile medii din România. În cadrul parteneriatului cu SAP, FairValue promovează pe piaţa românească pachetele de produse SAP All–in-One, soluţii din categoria ERP şi CRM dedicate companiilor medii, compania fiind prima care a implementat în România aceste soluţii. FairValue are clienţi din domenii diverse: media, food, beverage, distribuţie şi producţie, în acest moment putând susţine implementări de soluţii pentru o gamă largă de verticale de industrie.