SAP dezvolta abilitatile de afaceri si IT ale studentilor din Romania

Universitatile din Sibiu si Timisoara sunt primele institutii educationale din Romania care beneficiaza de programul SAP University Alliances

Sibiu, RomaniaSAP AG a anuntat cel mai nou program al companiei prin care isi propune sa cultive in randul tinerilor romani talentele de afaceri si tehnologie. Doua universitati romanesti – Universitatea din Sibiu si cea Timisoara – au fost incluse, alaturi de institutii educationale din intreaga lume, in programul educational SAP University Alliances. Programul ofera studentilor cunostinte practice folosind solutii software de ultima generatie si aplicatii realistice pentru a invata procese de afaceri si pentru dezvoltarea gandirii strategice.

Anuntul a fost facut la campusul Universitatii din Sibiu cu ocazia unei intalniri la care au participat primarul orasului Sibiu, decanii si profesori de la cele doua universitati si reprezentati ai SAP.

Desi absolventii universitatilor pasesc in lumea afacerilor cu un entuziasm nemarginit, de cele mai multe ori le lipsesc abilitatile necesare pentru a adauga o valoare imediata comunitatii de afaceri. Programul SAP University Alliances va oferi universitatilor ocazia de a accesa solutiile si resursele educationale ale SAP pentru a isi imbogati programa de invatamant. Studentii vor putea folosi solutiile software SAP pentru a isi insusi ultimele tehnici de management al afacerilor, astfel studentii vor acumula experienta practica care va putea fi aplicata direct odata cu absolvirea facultatii.

In plus, prin intermediul programului SAP University Alliances, studentii vor avea mai multe oportunitati de angajare datorita nevoii crescande de consultanti SAP calificati. Partenerii locali ai SAP sunt incantati de posibilitatea unei disponibilitati mai mari de forta de munca calificata. Pana la sfarsitul anului 2007, aproximativ 100 de consultanti vor fi pregatiti prin intermediul acestui program.

Angajament pentru inovatie si educatie in IT

SAP este lider mondial in dezvoltarea de solutii de afaceri, drept urmare a preluat conducerea si in privinta initiativelor sale de responsabilitate sociala corporatista (CSR). Prin programul University Alliances, SAP demonstreaza angajamentul sau pentru educatia superioara prin investitii in educatie care nu numai promoveaza inovatiile din domeniul IT, ci de asemenea ii pregateste pe antreprenorii si managerii de maine cu competente esentiale si practice de afaceri.

Pentru a oferi studentilor participanti in program o experienta educationala pozitiva, universitatile din Sibiu si Timisoara isi modernizeaza laboratoarele de IT cu servere moderne, computere si periferale printr-o investitie de 30.000 de Euro acordata de programul de responsabilitate sociala SAP.

Pentru universitatile participante in programul University Alliances, SAP ofera licentele gratuite, cele mai noi versiuni de solutii software, si suport adaptat nevoilor specifice ale universitatilor. SAP ofera oportunitati de training lectori si profesori universitari in mod constant. Un grup de utilizatori se va intalni de doua ori pe an pentru a impartasi cele mai bune practici si pentru a evidentia inovatiile programului.

“Programul SAP University Alliances are ca scop dezvoltarea unor absolventi talentati care vor aduce o valoare adaugata oricarei companii odata intrati pe piata muncii,” a declarat Stefan Gruler, chief controlling officer of Field Services, SAP. “Consultantii SAP pot diminua costul de achizitie pentru clientii SAP, si in schimb vor ajuta la maximizarea succesului clientilor SAP. In acest proces, carierele absolventilor nostri se vor dezvolta intr-un ritm deloc de neglijat.”

Programul SAP University Alliances a fost lansat in Germania in 1988, urmat apoi de Statele Unite in 1996. Astazi, programul cuprinde aproape 800 de universitati participante din peste 30 de tari, inclusive Canada, Franta, Marea Britanie, Elvetia, Austria, Olanda, Australia, Mexic, Namibia, China si Japonia. Peste 100.000 de studenti din intreaga lume sunt inscrisi in cursuri ce au la baza solutiile
SAP.