SAP a lansat SAP Business ByDesign™, o solutie completa pentru companiile mici si mijlocii

BucureştiCompania SAP a lansat solutia completa de afaceri, SAP Business ByDesign™, adresata companiilor mici si mijlocii aflate intr-o dezvoltare continua. Construita pe baza a patru principii cheie : integrarea proceselor, utilizare facila, adaptabilitate si reducerea semnificativa a costurilor totale ale investitiei (TCO) – SAP Business ByDesign™ reprezinta o solutie de afaceri „la cerere”, beneficiind de servicii de service si mentenanta. SAP Business ByDesign™ completeaza portofoliul existent de solutii al SAP dedicate companiilor mici si mijlocii, si este deja testata cu succes de un grup de clienti selectati din Statele Unite si Germania, urmand sa fie testata si de clienti din China, Franta si Marea Britanie.

“SAP Business ByDesign™ are scopul de a simplifica semnificativ sistemul IT al companiilor mici si mijlocii prin reducerea costurilor totale are investitiei (TCO) si combinand eficienta cu flexibilitatea. Avantajele tehnice ale solutiei ofera clientilor posibilitatea de exploata intregul potential al afacerii fara a deveni experti in IT. O solutie accesibila, usor de folosit si totodata completa lipsea de pe piata pana astazi”, a declarat Henning Kagermann, CEO, SAP AG.

In ultimele sase luni, SAP a colaborat cu clienti si parteneri importanti pentru a valida beneficiile oferite de SAP Business ByDesign™. Printre primii clienti din Germania si Statele Unite se numara STEMME AG, producator de avioane de agrement si destinate utilitatilor, Judge Consulting Group, furnizor de servicii tehnice de consultanta de afaceri, MANTZ airmotions GmbH & Co., producator de odorizante pentru masina si casa, si Compass Pharma Services LLC.

“SAP a intuit tendintele pietei prin adaptarea cerintelor noastre de afaceri intr-o solutie usor de folosit, cum este SAP Business ByDesign. Este clar ca SAP a inteles cum gandesc si opereaza companiile mici si mijlocii. Acum ne propunem sa cheltuim mai putin de 25% din bugetul initial de IT si suntem extrem de incantati sa fim unul dintre primii clienti SAP pentru solutia SAP Business ByDesign”, a declarat Kevin Flanagan, presedinte al Compass Pharma Services LLC, una dintre companiile invitate sa testeze solutia.

Noua solutie, SAP Business ByDesign, este o solutie gazduita de SAP si este singura solutie de afaceri “la cerere” completa adresata exclusiv companiilor mici si mijlocii, companii aflate in continua dezvoltare dar care nu au investit in astfel de solutii integrate de afaceri. SAP estimeaza ca la nivel mondial exista o piata pentru aceasta solutie de peste 15 miliarde de dolari.

“Solutia SAP “la cerere” adresata companiilor mici si mijlocii reprezinta o initiativa curajoasa, si care ofera inovatii atat in modul de lucru cat si in configurare, alaturi de experienta acumulata de SAP in domeniul solutiilor de afaceri”, a declarat Henry Morris, Vicepresedinte senior al IDC, unul dintre cei mai importanti analisti de piata la nivel mondial.

SAP Business ByDesign se adreseaza unui segment de piata care nu a mai fost pana acum targetat de o alta aplicatie de business, si anume acele companii care nu considerau ca isi pot permite o aplicatie integrata. Acum, se poate afirma ca SAP este singura companie care ofera solutii de afaceri pentru toate tipurile de companii, indiferent de marime, locatie geografica sau de industrie.