SAP isi mentine pozitia de lider de piata

BucureştiSAP Romania si-a reconfirmat pozitia de lider in clasamentul furnizorilor de aplicatii de afaceri si in anul 2006 , cu o cota de piata de 25,2%, arata cel mai recent studiu IDC pentru piata EAS (Enterprise Aplications Software). Piata EAS din Romania a crescut cu 17,5% in 2006, atingand o valoare de 52,97 milioane de USD. Cresterea a fost un rezultat al dezvoltarii economice, pregatirile pre-aderare la UE pentru o competitie puternica, nevoia de solutii compatibile cu cele ale Uniunii Europene, si nu in ultimul rand o mai mare constientizare a beneficiilor pe termen lung pe care le ofera o astfel de solutie de afaceri. Studiul IDC mai arata ca desi piata a crescut, rata de crestere a fost sub nivelul asteptat, din cauza consolidarii pregatitoare aderarii la Uniunea Europeana.

„SAP si-a mentinut pozitia de lider de piata prin inovare constanta si oferirea de solutii simple, flexibile si cu un continut bogat. Pentru anul 2007 ne-am stabilit ca obiectiv major consolidarea pozitiei de lider pe piata aplicatiilor pentru afaceri in Romania, in special pe piata solutiilor pentru companiile medii.”, spune Valentin Tomsa, director general al SAP Romania.

SAP si-a mentinut pozitia de lider datorita portofoliului de solutii care si-au demonstrat viabilitatea pentru companiile mici si mijlocii, cat si retelei de parteneri care pot implementa cu succes aceste solutii. Solutia SAP Business All-in-One aduce functionalitati noi, o extindere catre zona de functionalitati specifice activitatilor de productie si de prestari servicii. SAP a preconfigurat o arie larga de activitati si le ofera partenerilor si clientilor sai pentru ca resursele si timpul necesar implementarii sa fie mult reduse, avand ca rezultat minimalizarea costurilor.

SAP a investit an de an pentru a oferi solutii adaptate necesitatilor companiilor din Romania.
SAP Romania si partenerii sai fac accesibila companiilor mici si mijlocii experienta castigata in proiectele derulate de companiile mari din intreaga lume, prin oferirea celor mai bune practici de afaceri specifice industriilor in care activeaza.