De patru ani la rand, SAP este cel mai bun angajator

BucureştiCompania SAP a primit titlul de „Cel mai Bun Angajator din Germania” pentru cel de-al patrulea an consecutiv, iar in Japonia s-a clasat printre primii cei mai buni angajatori, conform Institutului Great Place to Work (GPTW).

Studiul efectuat de Institutul Great Place to Work (GPTW) impreuna cu revista Capital, publicatia HR, revista de afaceri Impulse, grupul de asigurari ASSTEL si initiativa New Quality of Work INQA, pozitioneaza compania SAP drept cel mai bun angajator in categoria companiilor cu peste 5.000 de angajati. Drept rezultat, SAP este acum nominalizata pentru cel mai bun angajator din Europa. In studiul de anul acesta au participat peste 250 de companii germane de toate marimile si din toate industriile.

In plus, SAP Japonia s-a clasat conform Institului GPTW in primele 20 de companii pentru care sa lucrezi, pentru a doua oara in ultimii ani. In studiul efectuat in Japonia au participat companii globale precum Microsoft sau Hewlett-Packard, pe langa companii mari sau mici locale.

„Suntem extrem de incantati sa fim pentru a patra oara la rand cel mai bun angajator din Germania si, totodata, sa fie recunoscute si eforturile noastre din Japonia,” a declarat Claus E. Heinrich, membru in cosiliul de conducere al SAP AG. „Suntem de parere ca SAP ofera o atmosfera de lucru excelenta si in acelasi timp foarte placuta, care le permite angajatilor nostri sa ofere perfomante deosebite, iar angajatii nostri sunt dupa cum se vede de acord. Rezultatul este o echipa pasionata si dedicata care continua sa depaseasca asteptarile”.

Clasamentul nu este efectuat de catre un juriu, ci este bazat pe raspunsuri anonime oferite de angajatii companiilor si care urmeaza o metodologie internationala si standardizata dezvoltata de catre Institutul Great Place to Work. Aproape 350 de angajati SAP din Germania au raspuns la 60 de intrebari din cinci categorii: corectitudine, spirit de echipa, credibilitate, respect si mandrie fata de angajator. Clasamentul acopera toate aspectele legate de mediul de lucru.

Calificativele mari acordate de catre angajatii SAP subliniaza importanta majora pe care compania o acorda culturii organizationale. Responsabilitatea personala de a atinge o orientare superioara catre client, inovatia si calitatea, precum si cele mai bune produse au fost printre caracteristicile care au facut ca SAP sa fie din nou cel mai bun angajator.