SAP se află pentru a doua oară în top 5 corporaţii de renume din industria software

SAP este una dintre cele mai admirate companii din industria software, conform revistei Fortune

BucureştiRevista Fortune a desemnat încă o dată SAP AG drept lider mondial în furnizarea soluţiilor software de business, în cadrul topului „Cele mai admirate companii din America”. Clasată pe locul cinci la categoria software, SAP a fost nominalizată alături de companii de talie mondială precum Microsoft şi Intuit. Lista clasificărilor poate fi accesată la www.fortune.com .

Cu un scor total de 6,49, SAP a obţinut punctaje deosebit de ridicate la inovaţie, managementul resurselor umane, responsabilitate socială, calitatea managementului şi calitatea produselor şi a serviciilor. SAP este astfel pentru a doua oară calificata pe primele pozitii in topul revistei Fortune: în 2006 compania s-a plasat pe locul trei la categoria software. Cu peste 46.100 de clienţi în mai mult de 120 de ţări, SAP oferă aplicaţii şi servicii care permit companiiilor de orice mărime şi din peste 25 de domenii de activitate să fie unele dintre cele mai bine administrate companii din lume.

„SAP se bucură să fie recunoascută drept una dintre cele mai admirate companii din America” afirmă Bill McDermott, preşedinte şi CEO, SAP America şi Asia Pacific. „ Acest clasament de renume confirmă faptul că atenţia noastră îndreptată permanent către client are efect în industrie şi ilustrează inovaţia, motivaţia şi devotamentul angajaţilor SAP faţă de fiecare aspect al afacerii noastre.”

Revista Fortune descrie clasamentul său drept „standardul suprem al reputaţiei corporatiste”. Sondajul este realizat de Hay Group şi se bazează pe Fortune 1000 – topul celor mai importante 1000 de companii selectate în funcţie de venituri şi topul companiilor străine ce operează pe piaţa americană. Anul acesta, au fost evaluate de catre 3.700 top manageri şi analişti reprezentând 622 de companii din 65 de industrii. Participanţii au fost rugaţi să evaluaze companiile din industria din care făceau parte pe baza a opt criterii: inovaţie, managementul resurselor umane, utilizarea resurselor companiei, responsabilitate socială, calitatea managementului, situaţia financiară bună, investiţii pe termen lung şi calitatea produselor şi a serviciilor.

Locul obţinut vine în urma recentei recunoaşteri a SAP drept cel mai bun angajator de pe pieţele cheie de către Institutul Great Places to Work.