La Euro 2008, serviciile medicale elveţiene folosesc platforma

BucureştiServiciile medicale elveţiene au un rol cheie în strategia de securitate natţonală pentru buna desfăşurare a campionatului european de fotbal Euro 2008, iar pentru a face faţă cerinţelor, Swiss Coordinated Medical Service utilizează un sistem informatic ce are la bază platforma SAP NetWeaver®. Sistemul a fost creat pentru a asigura disponibilitatea imediată a serviciilor medicale pentru vizitatorii răniţi.

Unităţile de intervenţie pot accesa sistemul în timp real prin Internet pentru a obţine informaţii despre spitalele şi experţii medicali disponibili, care pot oferi cea mai bună îngrijire pacientului respectiv. Astfel, numărul vieţilor salvate creşte prin oferirea celui mai potrivit tratament în prima oră critică.

Sistemul informatic de management al urgenţelor medicale, bazat pe platforma SAP NetWeaver®, ajută serviciile medicale elveţiene să salveze mai multe vieţi, să îmbunătăţească serviciile de îngrijire oferite pacienţilor şi, de asemenea, oferă pe termen lung beneficii din punctul de vedere al costurilor.

Swiss Coordinated Medical Service a implementat acest sistem pentru o bună coordonare la nivel naţional în cazul confruntărilor cu epidemii, dezastre naturale, accidente majore sau atacuri teroriste. Folosind platforma SAP NetWeaver®, acest sistem centralizat poate coordona intervenţiile medicale în situaţii de criză la scară largă, micşorează costurile de administrare pe care le implică coordonarea asistenţei medicale de urgenţă pe durata unui incident major, permite echipelor de intervenţie să găsească în doar câteva secunde cel mai potrivit spital pentru nevoile de îngrijire ale răniţilor şi, nu în ultimul rând, sistemul oferă cele mai bune practici pentru managementul situaţiilor de criză.

SAP NetWeaver® este o platformă de integrare şi reprezintă fundamentul tehnic al soluţiilor SAP. SAP NetWeaver® oferă o infrastructură deschisă, completă şi flexibilă care permite integrarea cu uşurinţă a aplicaţiilor SAP şi a celor de la alţi furnizori.