Aplicatia SAP® Business Suite – lider in topul clasamentului Gartner

BucureştiSAP AG a fost declarat oficial drept lider de piata la nivel global, pe baza veniturilor totale obtinute din vanzarile principalelor sale produse software – aplicatiile din familia „Business Suite”, specializate in oferirea de solutii de business. Aceste produse sunt: cele pentru segmentele de management al relatiei cu clientii (customer relationship management – CRM), cele de planificare a resurselor companiei (enterprise resource planning – ERP) si cele de management al retelei de furnizori (supply chain management – SCM).

Pozitia de lider in clasamentul international a fost stabilita in urma unui studiu realizat de celebra firma independenta de cercetare Gartner Inc.

Conform studiului Gartner, veniturile in 2007 pe segmentele de software specializat plaseaza SAP drept:

  • Lider pe piata CRM, cu o cota de piata de 25.35%, cu 9 puncte procentuale in fata competitorului principal
  • Lider pe piata SCM, cu o cota de piata de 22.4 %, la o distanta importanta fata de cota de 16% detinuta de cel de-al doilea competitor pe acest segment
  • Lider pe piata ERP, cu o cota de piata de 27.5%, la o distanta de 13.6 procente in fata cotei detinute de cel de-al doilea competitor.

“Recunoasterea pozitiei de lider a SAP in topul Gartner Market Share este o confirmare oficiala a increderii constante si a importantei pe care companiile o atribuie familiei de aplicatii Business Suite oferita de SAP”, declara Jim Hagemann Snabe, membru in consiliul de conducere SAP AG. “Clientii din intreaga lume apeleaza din ce in ce mai mult la solutiile de integrare superioare, de ne-egalat, oferite de SAP, pentru a putea face fata provocarilor complexe ale mediului de afaceri actual si pentru a-si mentine ritmul de crestere”.

Pe piata softurilor de planificare a resurselor companiei (ERP), SAP continua sa detina pozitia de lider in cadrul mai multor segmente relevante, cum este cazul softurilor pentru managementul resurselor umane si financiare. SAP a obtinut de curand o certificare in plus a calitatii produselor sale, prin SAP® ERP 6.0, care a devenit cel mai rapid adoptat produs din istoria companiei. Alaturi de gradul foarte ridicat de functionalitate detinut de ultima versiune a SAP® CRM 2007 si a aplicatiei SAP® SCM, suita de aplicatii SAP® Business ofera solutii de succes la nivel international pentru clientii sai.