Două dintre cele mai mari companii din România au apelat la soluţiile SAP pentru eficientizarea afacerii lor

BucureştiDouă dintre cele mai mari companii din România – potrivit topului celor mai valoroase 100 de companii din Romania realizat de Ziarul Financiar – au apelat la soluţiile SAP pentru eficientizarea afacerii lor. Titan Mar, lider pe piaţa românească a pietrei naturale şi a materialelor de construcţii pentru finisaje, alaturi de Arabesque, unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de materiale de construcţii şi amenajări interioare au implementat soluţia de business software SAP ERP prin partenerii SAP – Computer Sharing Bucuresti, în cazul Titan Mar şi Fair Value, în cazul companiei Arabesque.

În contextul diversificării activităţii şi a creşterii volumului de business al companiei Titan Mar, a devenit necesară o gestiune mai eficientă a resurselor. De asemenea, evoluţia pieţei a impus standarde de calitate superioară, care să diferenţieze Titan Mar, ca lider de piaţă, fata de ceilalţi jucători din industie. Toate aceste provocări au determinat compania Titan Mar să apeleze la soluţia SAP ERP.

„Pentru noi informaţia are o importanţă vitală. Din acest motiv, SAP este cel mai potrivit partener, oferind siguranţă, stabilitate, experienţă şi o protecţie a investiţiei pe termen lung. Efortul şi investiţiile presupuse de implementare au fost pe deplin meritate. Acum soluţia este utilizată zi de zi, beneficiile aduse făcând greu de imaginat activitatea Titan Mar fără SAP”, declară managementul Titan Mar.

Soluţia SAP a fost implementată prin partenerul SAP – Computer Sharing Bucureşti. Implementarea soluţiei SAP ERP a permis optimizarea proceselor de afaceri prin reorganizarea activităţii interne şi instituirea unor practici unitare la nivelul întregii companii. Totodată, soluţia SAP ERP a permis transparenţa şi controlul asupra tuturor datelor companiei, de la costuri până la contribuţia individuală a fiecărui angajat la performanţele companiei. Astfel, managementul Titan Mar are acum posibilitatea de a extrage informaţiile vitale pentru luarea de decizii din datele înregistrate în sistem şi are deja în plan implementarea unor componente ale soluţiei SAP Business Intelligence.

În cazul companiei Arabesque, compania a apelat la SAP pentru a creşte valoarea de piaţă a companiei şi a o diferenţia de competitorii săi.
„Decizia de achiziţie a fost o decizie strategică, absolut necesară pentru susţinerea dezvoltării Arabesque. Ne-am dorit o soluţie informatică comparabilă cu soluţiile existente în UE.. Prin urmare, alegerea soluţiei SAP ERP a venit firesc, mai ales şi datorită flexibilităţii şi garanţiei că aceasta răspunde nevoilor de creştere pe care le are compania noastra în următorii 7-10 ani”, declară managementul Arabesque.

Implementarea SAP s-a realizat cu o echipă de proiect formată din specialişti Fair Value. In urma implementării s-a realizat o baza unitară care poate fi accesata din toate locaţiile oferinde informaţii in timp real.

Standardizarea proceselor IT şi de afaceri a mărit numărul de procese automatizate, eliminând activităţile redundante şi facilitând o analiză mai performantă a datelor. Toate acestea au format o bază solidă pentru creşterea companiei, deoarece au permis dezvoltarea unor procese mai mature şi au adus un control mai bun al business-ului.