SAP îi sprijină pe viitorii profesionişti din domeniul IT&C

BucurestiÎn vara anului 2008, SAP România a realuat programul de internship menit sa îi sprijine pe viitorii profesionişti din domeniul IT&C, oferindu-le acestora ocazia de a-şi efectua stagiul de practică în cadrul companiei ce ocupă poziţia de lider pe piaţa solutiilor software pentru afaceri.

În intervalul 1 iulie 2008 – 30 septembrie 2008 patru studenţi de la Facultatea de Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti au participat la acest program. Cei patru studenţi au avut ocazia să îşi dezvolte abilităţile în domenii precum vânzări, marketing şi consultanţă.
Pe toată durata internshipului fiecare student a beneficiat de un tutore care s-a dedicat formării lui şi familiarizării cu procedurile SAP. Alături de profesionişti, studenţii au aflat ce presupune activitatea într-o companie de top din domeniul IT&C, într-un mediu competitiv şi dinamic.

În urma acestui program, SAP România a adus un plus formării şi orientării profesionale a tinerilor studenţi.

Dar acest program nu reprezintă o iniţiativă singulară, ci este subsumat angajamentului companiei pentru educaţia superioară şi pentru pregătirea viitorilor specialişti din domeniul IT&C. Astfel, în vara anului 2007 SAP AG a lansat în România programul educaţional SAP University Alliances, menit să cultive în rândul studenţilor viitoare talente în domeniul tehnologiei şi afacerilor. La momentul respectiv, două universităţi româneşti – Universitatea din Sibiu şi cea din Timişoara – au fost incluse, alături de instituţii educaţionale din întreaga lume, în acest program. SAP University Alliances oferă studenţilor cunoştinţe practice folosind soluţii software de ultimă generaţie şi aplicaţii concrete în vederea deprinderii proceselor de afaceri şi pentru dezvoltarea gândirii strategice. În plus, prin intermediul acestui program, studenţii vor avea mai multe oportunităţi de angajare datorită nevoii crescânde de consultanţi SAP calificaţi.

SAP este lider mondial în dezvoltarea de soluţii de afaceri, drept urmare a preluat conducerea şi în privinţa iniţiativelor de responsabilitate socială corporatistă (CSR) dedicate educaţiei. Prin programul University Alliances, SAP demonstrează angajamentul său pentru învăţământul superior prin investiţii în educaţie – menite nu doar să promoveze inovaţiile din domeniul IT, ci să contribuie şi la pregătirea antreprenorilor şi managerilor de mâine prin exersarea unor competenţe practice de afaceri.

Programul SAP University Alliances a fost lansat în Germania în 1988, continuând apoi în Statele Unite din 1996. Astăzi, programul cuprinde aproape 800 de universităţi participante din peste 30 de ţări, inclusiv Canada, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Austria, Olanda, Australia, Mexic, Namibia, China şi Japonia. Peste 100.000 de studenţi din întreaga lume sunt înscrişi în cursuri ce au la bază soluţiile SAP.