SAP World Tour a ajuns la a patra ediţie

BucureştiAstăzi a avut loc la Bucureşti cel mai important eveniment de afaceri SAP World Tour, un roadshow ce are loc anual în peste 50 de ţări.

Tema principală a evenimentului din acest an, „Noi idei, noi oportunităţi, noi strategii”, înscrie seria de conferinţe în tematica necesităţilor de adaptare ale afacerii la noul ritm impus de evoluţia pieţei. Evenimentul SAP World Tour 2008 a oferit participanţilor posibilitatea de a întâlni experţi şi parteneri SAP, dar şi lideri din mediul de afaceri românesc, reunind astfel expertiza necesară pentru a oferi companiilor de toate mărimile şi din toate industriile soluţiile de afaceri potrivite, dar şi mijloacele necesare pentru a beneficia de noi oportunităţi şi pentru a obţine avantaje competitive.

“Transformarea modului de colaborare inter-companii reprezintă criteriul esenţial de diferenţiere al unei afaceri de succes în contextul actual. Fiind un mijloc prin care o companie se poate dezvolta, dar şi o sursă de noi avantaje competitive, această transformare a devenit o necesitate pe scena mediului de afaceri actual”, declară Valentin Tomşa, Director General, SAP România.

SAP World Tour 2008 a adus în atenţia participanţilor beneficiile-cheie pe care le oferă soluţiile SAP de ultimă generaţie. În cadrul sesiunii de anul acesta, Valentin Tomşa a prezentat viziunea SAP cu privire la obţinerea performanţei şi eficienţei prin integrarea afacerii într-o reţea dinamică de clienţi, parteneri şi furnizori, asigurând în acelaşi timp optimizarea operaţiunilor indiferent de localizare sau persoanele implicate. Totodată, Les Hayman – SAP Ambassador şi reprezentant al intereselor consiliului director al SAP în cadrul întâlnirilor la nivel înalt cu diverse asociaţii industriale sau guvernamentale – a abordat un studiu publicat recent de către The Economist Intelligence Unit. Astfel, Les Hayman a discutat despre cele patru provocări majore pe care organizaţii şi firme de orice mărime vor trebui să le confrunte în viitorul imediat: consolidarea; adaptabilitatea la condiţiile economice în schimbare; tendinţa de a adopta inovaţiile tot mai rapid; modul în care infrastructura IT va susţine toate aceste schimbări.

Nu în ultimul rând, SAP World Tour 2008 a prezentat şi experienţa clienţilor SAP şi avantajele de care aceştia au beneficiat prin implementarea soluţiilor SAP. În cadrul evenimentului a avut loc şi o masă rotundă unde reprezentanţii unor companii de success din România au vorbit despre modul în care afacerile lor au evoluat şi strategiile adoptate pentru a răspunde transformărilor survenite în mediul economic global şi actual.
SAP deţine un portofoliu de soluţii care şi-au demonstrat viabilitatea pentru companii de orice mărime, inclusiv pentru cele mici şi mijlocii, cât şi o reţea de parteneri care pot implementa cu succes aceste soluţii. Şi pentru că excelenţa operaţională şi financiară reprezintă condiţii obligatorii pentru creşterea eficienţei şi pentru adaptarea rapidă la schimbările pieţei, SAP World Tour a evidenţiat şi modul în care soluţiile SAP răspund cerinţelor specifice companiilor locale, asigurând fluidizarea operaţiunilor şi oferind o imagine corectă şi în timp real a afacerii.

SAP World Tour are loc anual în peste 50 de ţări, reunind în ultimii 4 ani peste 130.000 de clienţi, parteneri, analişti de business şi reprezentanţi ai presei.